kapcsolat
fejléc
Fürdőszoba burkolás, látványos kialakítás precíz kivitelezéssel!

A legapróbb mozgás sem megengedett a kád beépítés alkalmával! Hogyan kell helyesen beépíteni kádat? Itt megtudhatja!

Precízen beépített kád:

Ezen az oldalon ezt a fürdőszoba kád beépítését részletezem:beépített fürdőkád

Fürdőszoba felújítás, kád beépítés

beépített kád kádbeépítés folyamata

Ahhoz, hogy ne csak esztétikailag legyen szép a fürdőszoba kád, szükség van a kád stabil beépítésére is. A kád rögzítését, beépítését úgy kell megoldani, hogy a legkisebb mozgás lehetősége is kizárt legyen. Kellemetlen érzést okoz, ha recseg a kád, amikor belelépünk, vagy leülünk az ülőkéjére. Nem is kell termetes használónak lenni ahhoz, hogy ez bekövetkezzen. Ráadásul a rossz érzet okozásán kívül, a fürdőszoba kád helytelen beépítéséből eredő apróbb mozgás felelős a kád körüli beázásokért is. A kád perem mozgásai kikezdik a vízszigetelésért felelős tömítést és előbb utóbb rés keletkezik, ahol akadálytalanul a kád alá folyhat a víz, ahonnan a falakba jutva tovább terjedve beázási károkat okoz. Az alább található fürdőszoba kád beépítés képei segítségével betekintést nyerhet a helyes (stabil) kádbeépítés módszerébe. A fürdőszoba kád fenekének stabilitásához nem elegendő, sőt szerintem teljesen felesleges alkalmazni a kád lábakat. A kád lábakat helyettesíti a teljes fenék alatti (kivéve lefolyó) falazat.

kádbeépítés perem rögzítés

Erre a stabil építményre habarcsba ültetve a kád könnyedén szintezhetővé válik. Ékek segítségével beállíthatjuk azt a legoptimálisabb szintet, amire szükségünk van. A lényeg azon van, hogy a kád teljes fenék része stabilan alá legyen támasztva. Ugyanez vonatkozik a kád ülő részére is, azt is stabilan alá kell támasztani!

kádbeépítés perem rögzítés  kádbeépítés perem rögzítés

A kád peremeket is ugyan ilyen gondossággal kell rögzíteni:

Legjobb módszer, ha a teljes kádperem körbe a falakkal határos részeken, ragasztóval ki van kenve. A ragasztó megkötése után az így kialakított fal peremen támaszkodik a kád pereme. Ezzel a kenés módszerrel elérhető hogy a legkisebb mozgás is megszűnjön.
Az igaz hogy sokszor nehéz a hátsó részek alátámasztását így kialakítani, de a fáradságos bujkálásos módszer megbízható, tartós és tökéletes alátámasztást biztosít a mások által elhanyagolt kád peremének is. Az így rögzített kád peremet körbe szilikonnal is ki kell tömíteni, hogy a fal csatlakozásánál se tudjon a víz bejutni a nem kívánt helyre.

A megelőzés végett érdemes a kád környékét kenhető vízszigeteléssel is ellátni. Az így kialakított és az ilyen stabilitást hozó módszer alkalmazásához az is szükséges, hogy a kád beépítéséhez szükséges munkafolyamatok ne különüljenek el a különböző szakmákra.
Olyan esetben, amikor a vízszerelő kollega köti rá, majd a kőműves kollega befalazza a kádat és ezután jön a burkoló és elkészíti burkolatot 100%-osan biztos, hogy végzetes hibák lesznek elkövetve!

A szakmák egymásra épülnek.
A vízszerelő kollega nem foglalkozik a kád stabilitásával, a kád helyes magasságával, ő csak a feladatával foglalkozik. Azzal foglalkozik, hogy a kád a csatornára legyen kötve, a lefolyóba lefolyjon a víz, és arra figyel maximum, hogy ne csepegjen a lefolyó.

kádbeépítés perem rögzítés  kádbeépítés perem rögzítés

De vajon tudja-e hogy a kád magasság beállítása a burkolat kiosztás szintjétől is függ?

Sokszor csak centik hiányoznak ahhoz, hogy esztétikusan és ne vékony csíkokkal kirakott burkolatot nézegessünk.


A kőműves kollega a kád stabilitását nem kellően készíti el. Az alátámasztások mivel nem látszanak, hiányoznak. A kád elő fala kijjebb vagy beljebb kerül a kelleténél, az előfal ív követése nem a burkolat kiosztásnak megfelelően van kialakítva. Ez szokott lenni, mikor a különböző kollegák nem ismerik munkájuk következményeit!
Mindent maximalistán kell elkészíteni kád beépítésekor ahhoz, hogy a kád ne eressze el maga alá a vizet, hogy egyetlen porcikája se mozoghasson.


Precíz fürdőszoba felújítás, belsőépítészet átalakítás, vízszerelés, igényes burkolás!