kapcsolat
fejléc
Fürdőszoba burkolás, látványos kialakítás precíz kivitelezéssel!

Precíz burkoló munkák, igényes fürdőszoba burkolás Budapest és környékén!

Fürdőszoba burkolás

Ahhoz, hogy egy fürdőszoba burkolás tetszetős és tartós legyen, nem árt néhány dologgal tisztában lenni!
Fürdőszoba témakörben ez az oldal azért született, hogy ötleteket és tanácsokat adjon minden olyan látogató számára, akit érdekelhet a fürdőszoba burkolás praktikái.

Tartalom amiről olvashat:

Egy ici pici fürdőszoba
Víz elleni szigetelés
Beépített kád
Épített mosdópult
Beépített tükör
Épített zuhanyzó

Egy ici pici fürdőszoba

Burkoló, mini fürdőszoba burkolásA fürdőszobánál a tervezésekor az volt a cél, hogy egy családot kiszolgáljon, ugyanakkor tetszetős színfoltja legyen az amúgy kicsi lakásnak. A fürdőszoba burkolás normálméretű burkoló lapokkal történt, viszont a színekkel kombinálva kellemes hatást értünk el. A beépített kád süllyesztett kivitelben készült ezért a térből is kevesebbet foglal, ráadásul könnyebb ki-belépni belőle. A fürdőszobai beépített kád csempe burkolás a vízórát, főcsapot és a víz osztó-gyűjtőt is hozzáférhetően rejtve láthatatlanná tette. A kád feletti beépített tükör dekor fóliával szafari motívummal lett díszítve, hangulatosabbá téve a fürdőszoba légkörét. A burkoló lapok éleinek védelmére, takarására eloxált alumínium él védő lett beépítve. Még egy beépített mosdó is helyet kapott, helytakarékos kialakítással.

Összességben elmondható, ha "nem akar az ember táncolni" akkor egy kis fürdőszobában is elfér minden!
Itt az idő belemerülni a fürdőszobák burkolásainak titkaiba!

Víz elleni szigetelés:

fürdőszoba beázás

Fürdőszoba burkoló szakembernek a feladata az üzemi víz elleni védelem kialakítása. Ennek hiánya több-kevesebb idő elteltével fürdőszobai beázást okoz!
A fürdőszoba burkolások felöl érkező víz (főleg ha tartós utánpótlása van mint pl.: épített zuhanyzó felől érkező víznél) a szomszédos határoló falakat átitatva kémiai reakciókat indít el, (salétromosodás) melyet vegyszerkezeléssel, esetleg újra vakolással és persze újra festéssel lehet csak kijavítani. A fürdőszoba burkolást lebontva penészesedés nyomai tárulnak fel. A vakolat javítás majd az elhagyott vízszigetelés pótlása után jöhet újból a burkoló további munkálatai. Ezek a helyreállítások jelentős olyan költséggel járnak, amit nem kellene kiadni, nem kellene a bosszúságot elviselni, ha a fürdőszoba burkoló ragaszkodna a víz elleni szigeteléshez! Egy burkoló tudja, míg egy ügyfél csak a kárára tapasztalhatja a fürdőszobák burkolását is károsító hiányosságot!
Vízszigetelésről itt találhat többet!


Weboldalainkon megismerheti az új fürdőszobája burkolási ötleteit is!

Beépített kád burkolás

A fürdőszobák egyik leglátványosabb eleme a kád. Ahogy belépünk a fürdőszobai ajtón, először a kádat látjuk meg. A fürdőkád előlapja az, ami leginkább feltűnik!
Vannak, akik ragaszkodnak a gyári előlaphoz. Íme, egy gyári előlappal szerelt fürdőszoba kád:beépített kád előlappal
Óriási hátránya hogy az egész fürdőkád instabil lesz tőle, máshogy mondva nem tudunk úgy belépni egy ilyen fürdőszobai kádba anélkül, hogy ne recsegne,ropogna. Nagyon kellemetlen érzés ez!
Ennek okozója, hogy a homlokfal nem rögzíti, stabilizálja a kád felénk eső peremét, hiszen egy mozdulattal kivehető az előlap. Nem beszélve a résekről, amik a gyártási pontatlanságokból, illesztési hibákból erednek. De van, akinek ezzel együtt ez tetszik.

Persze van olyan fürdőszoba kád, amelyiknek levehető előlapúnak kell lennie. Ilyen az összes olyan kád ami fúvókával, világítással, valamilyen "kütyüvel" van szerelve. Hozzá kell férni ezekhez a szerkezetek beüzemeléshez és a javításukhoz is egyaránt.

Ez a tényező kissé komplikálja az előfal elkészítését. Azonban a végeredmény kárpótol minden fáradságot.

elhúzható kád előlap

Mivel a burkolás csak fix alapzatra lehetséges, ezért kell egy megfelelően merev, ugyanakkor a kád alól kihúzható szerkezetet készíteni. Ezt a vázat legjobb vasból elkészíteni görgőkkel. A festett vázra kell erősíteni a burkolható alapanyagú lapot. Wedi lemez alkalmazásával még a beépített kád ívét is követni lehet. Majd erre a lemezre flexibilis ragasztóval a burkoló minden gond nélkül elvégezheti a burkolás további műveleteit. Az eredmény? .....Sokan csodálkoznak, hogy így is lehet!kád mozaik burkolással

A beépített kád előfalazása 5cm vastag ytong falazó elemmel is készülhet. Gond nélkül bármilyen ív elkészíthető, de egyre feltétlenül figyelni kell: az ívet nem csak a kád pereme határozza meg. A burkoló megtervezi a csempe burkolás kiosztását, és ennek megfelelően kell az ytong elemek ív törési pontjait is kialakítani. Minél kisebb burkoló lapokkal van csempézve, annál ívesebb a kád elő fala. Burkoló lap helyett természetes kő burkoló lapokkal is készülhet a beépített kád burkolás:

beépített kád mediterrán burkolat

Az eredmény? .....Mediterrán hangulat a javából!

Beépített kád akkor van jól megépítve, ha használatakor semmilyen recsegés, mozgás nem tapasztalható.
Ezt elérhetjük, ha a boltokban is kapható kád lábak helyett aláfalazunk, és ragasztó habarcsba ültetjük a beépített kádat. Ezzel, teljes fenék felületén alátámasztjuk a beépített kádat, így nem adunk módot a terhelés következményeinek: a recsegésnek, apróbb mozgásoknak. Ugyan így kell eljárni a oldalfalakat határoló beépített kád szegélyekkel is, vagyis fixen rögzíteni kell. Falakat határoló kádszegély és a csempe burkolás vízzáróvá tételéhez használhatunk, előre, a burkoló lap alá helyezett vízvetőt. Bár.. én nem szeretem alkalmazni, mert tapasztatom szerint: A beépített kád szegély negatív élének, fehér színű szaniter szilikonnal való kihúzása nyújtja a legszebb látványt, illetve biztosítja a legjobb vízzárást.

Bővebben a kádbeépítésről itt!


Legyen Ön is elégedett a fürdőszobai burkolással!

Épített mosdó pult:

épített mosdótál

Sokszor azt hallom ügyféltől, hogy nagy helyet foglal az épített mosdó pult .....

Máskor meg azt hallom, hogy sokba kerül az épített mosdó pult .....
Ugyanakkor a további mondatokból kiderül, hogy szeretnének venni egy mosdó szekrényt, "helyes kis tükörrel"

Akkor most, mi kerül mennyibe és mi foglal mennyi helyet?


Nos.. vegyük sorba a kérdéseket.

Egy vásárolt mosdó pult mélysége 45- 55 cm között mozog. Persze ha mosdó tál kilóg a mosdó szekrényhez képest, akkor csökkenhet ez a méret. (A normál méretű mosdótál mélysége 45- 50 cm) Na de akkor mi fér a mosdó szekrénybe?
Háziasszonyok jól tudják, szükség van egy fürdőszobában minden olyan helyre, amibe el lehet láthatatlanul eltüntetni a háztartás különböző szereit. Ezért praktikus lehet, ha egy épített mosdópult elnyeli ezeket.
Az épített mosdó mélységének mérete 50-60 cm, vagyis lehet kevesebb, ha a pultból kilóg a mosdótál.
Épített mosdó pult tetejére kényelmesen el lehet helyezni a mindennapokban használatos "piperéket"

Az a pár centiméter különbség, amivel a vásárolt mosdó és szekrénye kisebb az épített mosdó pulthoz képest azt tapasztaltam, hogy nem okozott gondot még a legkisebb fürdőszobában sem. Nem szokásom rábeszélni senkit semmire, maximum a tájékozódásban segíteni, azonban egy-egy épített mosdó megépítése után sosem marad el az ügyfél öröme.
Ráadásul egy fürdőszoba adott méreteit maximálisan ki lehet használni, gondolok itt nem csak az épített mosdópult mélységére, hanem a szélességére is. Vannak fürdőszobák, ahol mélységre csökkenteni kell, azonban szélességre akár két mosdótálat is el lehet helyezni.
Egy gyermekes családban ki ne találkozna azzal a problémával, hogy sorba kell állni és persze időt vesztünk, míg sorra kerülünk. Reggelenként pedig az időből nem sok van!


Az ár:
Minden egyes épített mosdópult más és más beépített anyagokkal készül, mivel végső megjelenése felül múlja a vásárolt mosdó bútorét nehéz összehasonlítani az árakat.
Íme néhány fürdőszaba beépített mosdópult:

Lekerekített épített mosdó bútor
mosdó pultot készíteni
Középre épített mosdüláb

Az épített mosdópult alsó terét ajtóval el lehet látni, aminek anyaga akár sötétített üveg is lehet, vagy bambuszborítású ajtólap vagy bármi más. A beépített mosdópult ajtó lapját hagyományos módon, kivető pántokkal lehet felszerelni hasonlóan, mint a lapszerelt szekrénybe, csak a felfogató csavarozások különböznek. A csavarok nyomvonalába a csempébe fúrt lyukba fatiplit kell ragasztani, amibe már becsavarható a csavar!
Mosdópult alá polcokat lehet elhelyezni, megnövelve a rakodási felületet.

Az épített mosdókról többet megtudhat itt!


Velünk precíz lesz a fürdőszobájának burkolása!

Beépített tükör:

fürdőszoba tükör beépített

A fürdőszoba elengedhetetlen kelléke a beépített tükör.
Számtalan formában kivitelezhető: téglalap, kocka, kőr, félköríves, ovális, amilyen formát a tükrös ki tud vágni. Vagyis szinte bármilyen lehet.
Egyszerű nyers tükör árát négyzetméterenként kell számolni, plusz kell a felragasztáshoz egy tubus tükör ragasztó. Tehát nem drága. Minél nagyobb a tükör felülete, annál tágasabbnak tűnik a fürdőszoba. A tükör beépítése esztétikusabb látványt nyújt, mintha az csak a fürdőszoba csempézésére lenne felakasztva. A felső bútorzat (már amennyiben szükség van rá) könnyen variálható a beépített tükör köré, így teljes értékben, fürdőszoba bútor elemeként díszeleghet a beépített tükör. Rejtett megvilágítással még tovább fokozható a látványossága. Dekor fóliával, homokszórással, savmaratással, gravírozással motívumokat találhatunk ki rá, amit egy ügyes kezű tükör megmunkáló szakember minden további nélkül kivitelez.


Maximális profizmus a fürdőszobák burkolásában!

Épített zuhanyzó:

épített zuhanyzó kavics burkolat

Van, aki még készen veszi a zuhany kabint?

Biztos sok pénze van, hiszen egy tényleg jó minőségű zuhanyzókabin vásárlásához mélyen a zsebbe kell nyúlni.
Ráadásul, amikor elkezdjük összeépíteni az elemeket, rá kell döbbennünk, hogy volna mit fejleszteni a "mérnök szakembereknek". Ezért a vásárolt zuhanykabinok ár/érték aránya meglehetősen vitatható. Ráadásul az íves kabinokra jellemző görgös ajtó felfogatások rövid időn belűl felmondják a szolgálatot, így kalkulálni kell a teljes zuhanykabin cserét időszakonként!

Érdemes megvizsgálni az épített zuhanyzók költségét!
Egy épített zuhanyzóval valódi minőséget a fürdőszoba igazi látványosságát lehet megteremteni.

Az épített zuhanyzó kialakításához nem kell nagy fürdőszoba!

Egy épített zuhanyzó, különböző elemekből áll. Az elemeket külön-külön is meglehet vásárolni és el lehet helyezni, így Azoknak, akik szeretik az extra megjelenést, a falakat nem csak egyenesen, hanem akár csigavonalban is meg lehet építeni, a pénztárcához lehet igazítani a leendő épített zuhanyzót.
Kezdjük a szerkezetnél:

Zuhanytálca:

épített zuhanyzó aljzat

Már az aljzatba el kell helyezni a süllyesztett kivitelű csatorna összefolyót. Beépítésekor elengedhetetlen a precízen beállított magasság, úgy hogy alaposan meg kell tervezni az aljzat lejtéseit.
Peremmel vagy akadály mentesen is elkészíthető az épített zuhanyzó tálcája. A síkban épített, vagyis az akadálymentesen épített zuhany tálcát könnyebb tisztántartani, és rendkívül elegáns esztétikai élményt is nyújt.

Az épített zuhanyzó vízelvezetése lehetséges: pont szerű, vonal vezetéses

akadálymentes zuhanyzó tálca
zuhanyzó lefolyó

Zuhanytálca burkolás tervezésekor figyelemmel kell lenni arra, hogyan lehet lejtést biztosítani az összefolyó felé.
Pontszerű vízgyűjtéshez, minél kisebb lapokra van szükség, míg a hosszúkás összefolyó alkalmazásakor akár egyetlen lappal is megoldható a megfelelő vízelvezetés.

Határoló falak:

Egy sarokba épített zuhanyzó kétoldali fala már adott, a harmadik határoló falat építhetjük vagy helyettesíthetjük üveggel is. Az üvegből készült falak előnye, hogy növelik a tér érzetet. Olyan lesz a zuhanyzó, mintha nem foglalna helyet a fürdőszobában.
Mind a határoló falakat, mind az épített zuhanyzó bejárati ajtaját is biztonsági üvegből kell készíteni. Kapcsolódásuk lehet kerettel vagy zsanér szerűen

zuhanyzó kád
épített zuhanyzó sarokban

Fürdőszoba épített zuhanyzó ajtó üvegezése lehet teljesen átlátszó, vagy lehet savmaratott, homokszórt technológiával megmunkált díszes kivitelű is. Igény szerint bármilyen motívum elkészíthető.

zuhanyzó üveg ajtó
Még többet az épített zuhanyzóról!


Igazán tetszetős fürdőszobai burkolások születnek velünk!