kapcsolat
fejléc
Fürdőszoba burkolás, fürdőszoba felújítás látványos kialakítás precíz kivitelezéssel!

Kádszegély vízzárása

szerző: Burkoló Boy (B.J.F.)

A beázás elkerülhető ha megfelelő tőmítést biztosítunk a kád peremén. A kádszegély profilok alkalmatlanok erre a célra!

Kád szegély

A kádszegély olyan terület, ahol a fürdés közben felfröccsenő víz bejuthat a fürdőszoba burkolás alá, átáztatva a falakat.

A második leggyakoribb fürdőszoba felőli beázás felelőse a kádszegély és a burkolás találkozásának vízzárásáért felelős tömítés. Vizsgáljuk meg, hogyan lehet a kád csempézett falakkal határos szegélyét, vízzáróvá tenni.

Többféle vízzáró profillal lehet találkozni az üzletekben, van amelyiket a burkoló lap alá kell rakni, valamelyiket pedig burkolás után utólag kell rögzíteni.
Ezek a profilok viszont véleményem szerint nem jelentik a tökéletes vízzárást!
Illeszkedésük a kád pereméhez és a csempézéshez egyaránt nem hibátlan, így utat engednek a víznek, ami beázást eredményez. Az ilyen profilok lágy része hívatott a tömítésre, ám a burkolás fugáinak mélységét már nem tudják nyomon követni. Ugyanígy a kádak peremének formáiból adódó hajlatokat sem tudják tökéletesen követni.

Még nem találkoztam a kereskedelmi forgalomban kapható olyan kádszegéllyel, ami vízzárást is biztosít.
Ha jelentkezik egy kereskedő, vagy gyártó szívesen promotálom a termékét, amennyiben valóban megfelel szerepének a terméke.
DE addig is kell valamivel pótolni ezt a hiányosságot, hiszen a kád pereme és a csempézett fal között mindig van rés, amit egyfelől takarni, másrészt meg tömíteni kell.

Burkoló munkáim során úgy tapasztalom, hogy a legjobb, és egyben legszebb megoldás, ha fehér színű gombásodást megakadályozó adalékot is tartalmazó szilikont használunk a vízzárásra. Az esztétikusan elkészített szilikon tömítés nem tűnik ki a környezetéből.
Rugalmas és tartós tömítettséget biztosít, már amennyiben a kád, helyes beépítés útján került a helyére!
Ugyanis a tömítés csak akkor tudja maradéktalanul ellátni vízzáró szerepét, ha a kád pereme egyáltalán nem tud mozogni.
Az Ön kádja egyáltalán nem mozog?

A legkisebb mozgás a helytelen beépítésre utal!
Még, ha sok esetben a kádgyártók elő is írják a kádbeépítés módját, az utasításokat áthágva, csak némi fejlesztéssel lehet elérni a teljesen mozdulatlan kádat!
A legkisebb kádmozgás is beázáshoz vezet!

Ezért mindent meg kell tenni a fix beépítettségért.
Csak ezután lehet tartós vízzárást kialakítani!