kapcsolat
fejléc
Fürdőszoba burkolás, fürdőszoba felújítás látványos kialakítás precíz kivitelezéssel!

Kád előfal készítése

szerző: Burkoló Boy (B.J.F.)

Az a kád amelyiknek gyári előfala van sok problémát okoz tulajdonosának.
Hogy mik ezek?

Épített előfallal szerelt fürdőszobai kád:

kád gyári előfallal

Annak ellenére, hogy nagyon mutatós külsővel alkotják meg a kád előlapokat, sajnos rengeteg kellemetlenséget is tudnak okozni.
A vásárolt előfallal nem lehet megfelelően rögzíteni a kádat, hiszen a kád homlokfalát utólag csúsztatják be a kád alá.

Egy másik hátránya a gyári kád előlapnak, a rögzítettség hiánya miatt szinte az egész fürdőkád mozog, recseg-ropog miközben ki-be lépünk belőle. Egy egész aprócska mozgás is elég ahhoz, hogy ezt a recsegő-ropogó hangot halljuk, és ha ez nem lenne elég, akkor még egy ízléstelen összhatása is lesz a fürdőnek, azoknak a réseknek köszönhetően, amik láthatóak lesznek a hibásan illesztett gyári előlapoknál.

A legkisebb mozgás elősegíti a fürdőkád mögé jutó víz befolyását. Amit igyekszenek mindenféle "barbár" módszerekkel elkerülni. Mivel ezeket a kádakat általában burkolás végeztével rakják be a végső helyükre ezért rendszerint a fürdőszoba burkolás munkával ellátott fala és a kád pereme között tátongó rés keletkezik. Ennek a résnek vízzárása ritka esetben sikerül esztétikusan, ráadásul a vízzárás tartósságáról már nem is beszélek.

Úgyhogy problémás választás a kád gyári előlappal való szerelése, és még ráadásul a bekerülési ára sem kedvező.
Számomra sokkal szimpatikusabb a kád elő falát építeni. Az épített kád előfal, talán minden szempontot felülmúlhat, de a kellemetlenségek mellett szokott olyan is előfordulni, hogy valakinek csak a gyári előlappal szerelt fürdőkád nyeri el a tetszését.

Csak tudjon ezekről a problémás dolgokról!