kapcsolat
fejléc
Fürdőszoba burkolás, fürdőszoba felújítás látványos kialakítás precíz kivitelezéssel!

Precízen elkészített burkolathoz egyforma méretű burkoló lapokra van szükség. De valóban egyforma méretűek?

Burkoló lapok méretpontossága:

Az elmúlt pár évben megnőtt annak az esélye, hogy olyan burkoló lapok kerülnek a forgalomba, így a vásárlók kezébe is, amik méretben eltérnek egymástól.

Sajnálatos módon még a magyar szabványba pont belefér egy- két milliméteres különbség, és ezért nincs mód a reklamációra.

Elkerülhetetlen, hogy a gyártási folyamatkor a burkoló lapok között méretbeli különbségek legyenek, és ezért van a különböző osztályozás, mely alapján külön osztályozva csomagolják a lapokat.
A kalibrációs számot fel szokták tüntetni a burkoló lapok csomagolásán, és ezek a számok segítenek eligazodni, hogy melyik burkolólap melyik csoportba tartozik.
A probléma akkor merül fel, amikor kereskedelmi forgalomba hozzák a burkoló lapokat.
Nem tudni, hogy a hanyagság vagy a helyhiány miatt-e, de összekeveredhetnek a különböző gyártó által már bekalibrált, bedobozolt lapok. Ezért van az a kellemetlen helyzet, hogy könnyen egy vásárlóhoz kerülhet a nem egyféle, hanem különböző kalibrációs számmal ellátott burkoló lap.

Sokszor még egy kalibrációs számozást kapott dobozban is eltérő méretű burkoló lapok kerülnek elő. Sajnos gyártó neveket most a hitelrontás miatt nem említhetek, bár szívesen tenném. Az már lassan elfogadott lett, hogy országunkba a jelzésnél rosszabb minőségű burkoló lapokat hoznak be. Így a külföldről származó burkoló lapok méretbeli különbségein már nem is csodálkozom. De az hogy a kis hazánkban egy régóta működő burkolatot gyártó cég, (persze már nem magyar kézben) az idő múlásával egyre silányabb termékeket értékesít, az már kiveri a biztosítékot.
A méretpontatlan burkoló lapok lerakásakor olyan burkolat sorokat kapunk, amiről a legjobb indulattal sem lehet mondani azt, hogy precízen elkészített burkolat, hiszen a fuga sorok egyenetlenséget fognak mutatni.
Ezt a burkolás hibát a gyártói hanyagságot eltekintve egyedül úgy lehet kiküszöbölni, ha vásárláskor figyelnek arra, hogy azonos kódolású dobozokat vásároljanak.

Mindig ellenőrizni kell, különösen a nagy áruházak esetében, ahol előszeretettel kevergetik a dobozokat!
A gyártók között való eligazodáshoz pedig érdemes a burkoló szakembert segítségül hívni, mivel a burkoló munka során szerzett tapasztalat semmivel sem helyettesíthető!

Igényes fürdőszoba felújítás, belsőépítészet, burkolás!