kapcsolat
fejléc
Fürdőszoba burkolás, fürdőszoba felújítás látványos kialakítás precíz kivitelezéssel!

Burkolat váltás:

szerző: Burkoló Boy (B.J.F.)

Burkolat váltás, profil a burkolat alatt.

Burkolat váltás:

Burkolat váltásról akkor lehet beszélni, ha két különböző anyagú, méretű vastagságú burkoló lap van egy adott felületen.
Nem csak a burkoló lapok mérete, színei, és anyaga, de a vastagsága is lehet eltérő a burkolat lapoknak egy burkolaton belül abban ez esetben, ha díszítő burkolás mintát készítünk. Ilyenkor ugyanazt a fugát használják a burkolat átvezetésére, mint a burkolat többi részénél is.

Leginkább olyan burkolatokról beszélek most, ahol a hidegburkolatot és a meleg burkolatot egyszerre használják, ötvözik.
Dilatációt, vagyis meghatározott rést kell hagyni a kerámia és parketta között, még pedig a faanyagú parketta tágulása miatt. A parketta és kerámia burkoló járólapok között még vastagságbeli különbségek is létre jöhetnek, ebből és a dilatációból fakadó rést el kell takarni, a magasságbeli különbséget pedig át kell vezetni, hogy a kész burkolatot majd akadálymentesen lehessen használni.

Az, hogy milyen váltás van a burkolatban, az függ a hely adottságaitól, és persze a burkolás készítő fantáziájától is, ezért a burkolatváltónak tudni kell követni a legbonyolultabb nyomvonalat is.
A takarásra kitalált burkolatváltóknak hajlíthatónak kell lenniük.
A piacon már több féle burkolatváltó közül lehet válogatni.

Két nagy csoportra lehet őket bontani, még pedig az elhelyezési módjuk alapján:
vagy amikor a már elkészült burkolatra ragasztjuk rá, vagy amikor hidegburkolat alá ágyazzuk be őket.

Fontos, hogy minden esetben előre egyeztetni kell a burkolat készítőjével, hogy milyen burkolat váltót vegyenek, mert ha véletlen nem megfelelőt választanak, akkor azt nem fogják tudni szépen beépíteni!
Burkolatváltók képeit és beszerzési forrásait a direkt ezzel foglakozó weblapomon találhatják meg!
élvédők gyűjteménye

Igényes fürdőszoba felújítás, belsőépítészet, burkolás!