kapcsolat
fejléc
Fürdőszoba burkolás, fürdőszoba felújítás látványos kialakítás precíz kivitelezéssel!

Burkolás minták

szerző: Burkoló Boy (B.J.F.)

Burkolás minták, burkoló képek, információk segítségére lesznek egy igazán szép környezet kialakításához!

Burkolás minták

fürdőszoba bordűrEz az oldal azzal a céllal jött létre, hogy segítse Önt a fürdőszoba felújítás tájékozódásban, burkolás képek és burkoló információk segítségével!

Burkolás minták

Fürdőszoba felújítás során a burkoló munka alkalmával, számtalan burkolás minta variációt el lehet készíteni!

Nem titkolt szándékom hogy a fantáziáját megmozgassam annak érdekében hogy az emberi kreativitást hasznosítva burkoló lappal olyan felületet készítsünk Önnek is, amely egyedi és persze tetszetős hosszú távon is.

Ezen az oldalon található burkoló munka képek segítenek Önnek, hogy jobban elképzelhesse a saját fürdőszoba felújítás burkolását.

A burkoló lap számtalan megjelenési formája csak növeli a lehetőségeket, így napról napra újabb és újabb ötleteket találunk ki.
Néhány alap burkolás minta:

Hálóban rakott burkoló lapok a falakkal párhuzamosan futnak, míg a diagonál burkolás általában 45°-os szöget zár be a falakkal.
háló burkolás mintaAnyag felhasználás: A háló mintában rakott burkolás kevés "selejttel" jár (olyan maradék burkoló lap amit már másra nem lehet használni), mivel a fal szélénél levágott burkoló lapok maradékából a lábazathoz szükséges anyagot le lehet vágni. Még így is az anyag szükséglet kiszámításakor a nettó m² felett kell vásárolni burkoló lapból. 10% terjedt el a köztudatban. Ez azonban sokszor bizonyult többnek a kelleténél. De még mindig jobb többet vásárolni mint utólag rendelni, megvárni míg lesz, majd elmenni érte. Ezek több költséggel és bosszúsággal járnak. Az újabb vásárlásnál már szinte biztos lehet benne hogy más árnyalatú és méretű (mm különbség) burkoló laphoz jut.diagonál burkolás mintaA diagonál mintában rakott burkolás anyagigénye csak akkor rosszabb a hálóban rakott burkoló lapénál, ha a burkoló lap felületén valamilyen jellegzetes minta van. A falak találkozásánál levágott sarkok mintái miatt nem minden hova lehet elhelyezni. Ha homogén, nem mintás burkoló lapot ragasztunk diagonál mintába, tapasztalataim szerint még kedvezőbb is az anyag felhasználás, mint ha hálós mintába raknánk.
Összegezve: Érdemes többet vásárolni burkoló lapokból mint a nettó m², viszont ennek a kiszámítását bízza mindig burkoló szakemberre! Így nem lesz felesleges maradék, vagy nem lesz kevesebb mint amennyi szükséges.

Egy burkolás felületen különbözőképpen vegyíthetjük az alap mintákat.
A minták találkozását akár el is választhatjuk direkt erre a díszítő burkolásra vásárolt burkoló lapokkal, mely méretre és megjelenésre különbözik, de igen jól harmonizál az alap burkoló laphoz.diagonál burkolás mintaUgyanezt a burkoló lap találkozást elkészíthetjük teljesen más esetleg hulladék anyagokból is. A lényeg a harmónián van, ami alapjában a túlzásokat kerüli, viszont az eltérő szin kombinációt tolerálja. Ez a burkolás mód, ez a mintázat pénztárca kímélő, mivel ezek a dekor elemek igen drágák az alap burkoló laphoz viszonyítva. Későbbiekben még számtalan ilyen pénztárca kímélő díszítő burkolás mintával ismertetem meg!


kád előlappal
burkolás elválasztó minta

Egy nagyobb felületen érvényesülhet ez a minta, mely megtöri az egységes diagonálba rakott burkoló lapok felületét. Kialakíthatunk vele pl.: egy képzeletbeli elhatárolást, módjuk egy ebédlő aljzatát ilyen módon el lehet keríteni.

burkolás elválasztó mintaA burkoló lap egyhangú síkját így is feldobhatjuk. A képen látható márvány csíkok nagyobb felületre hálóra ragasztva kerülnek forgalomba. Változatos mintákhoz kaphatunk alapanyagot, csak jól körbe kell nézni.
keretes diagonál burkolás minta
keretes diagonál burkolás minta

Nagyobb felületen mutatós ha keretes burkolás mintába tesszük a burkoló lapokat. Leginkább a körbehatárolt rész van diagonál, míg a keret, hálós burkolás mintába téve. Ez a variáció szükséges ha pl. lépcső vagy terasz széle is van a helységben. Így a szélénél egész lapok lesznek és nem kisebb-nagyobb háromszögek. Ez a burkolás minta bármelyik burkoló lappal elkészíthető. A keretet lehet a betéttől eltérő színű vagy más árnyalatú burkoló lappal is kirakni. hangsúlyozva ezt a mintát. Ilyen burkolás képet bemutatok később.

keretes diagonál burkolás minta
keretes diagonál burkolás minta

Tovább variálható a keretes burkolás minta azzal, hogy a keret és a betét találkozását eltérő mintázatú, színű, anyagú dekorcsíkkal díszítjük. A variálásoknál érdemes az anyag vastagságra figyelni! Eltérő vastagság jelentősen megnehezítheti a burkolás munkafolyamatát a ragasztást. Mivel a végeredménynek teljesen sík felületnek kell lennie az egyik alatt vékonyabban a másik alatt vastagabban kell teríteni a burkoló lap ragasztót. Nem lehetetlen kivitelezni, .. tehát nyugodtan varriállják a lapokat egymással! Az eredmény magáért beszél!

A burkoló lapok sakk minta elrendezésben látványos és hangsúlyos elemként jelenhet meg a fürdőszoba felújítás burkolás aljzatán és oldalfalán egyaránt. Folyosó, közlekedő burkolás is elképzelhető ezzel a mintázattal. Azonban egyre érdemes figyelni. A vibráló hatása nem elhanyagolható, így az egymáshoz közelítő szín tónusokkal, vagy a színvilág összetételével jelentősen javíthatjuk ezt a nem kívánt hatást.

pepita diagonál burkolás minta
keretes diagonál burkolás minta
szőnyeg diagonál burkolás minta
szőnyeg diagonál burkolás minta

Szőnyeg minta

szőnyeg burkolás minta
szőnyeg burkolás minta

Egy-egy lap megfordítása és/vagy szinének megváltoztatása

megfordított burkolólap burkolás minta
megfordított burkolólap burkolás minta

Ennek a burkolás mintának kisebbik burkoló lapja igen drága, darab árban árusítják. Az eredeti burkolás külső megjelenésre alig különböztethető meg a saját de sötétebb árnyalatú burkoló lapjából darabolt kis laptól. Van amin érdemes spórólni!

vegyes méretű burkolólap burkolás minta
vegyes méretű burkolólap burkolás minta

Ezen képen a burkoló lap egyszerű és olcsó gres lapból van. Önmagában végtelenül egyszerü ez a burkoló lap, viszont rendkívül erős felülete van. Garázsok aljzataként kiváló lehet. Megspékelve ezzel a mintával és szín domináns kerttel kiemelve igazán jól mutat.

keretes diagonál, vegyes méretű burkolólap burkolás minta
keretes diagonál, vegyes méretű burkolólap burkolás minta

Tégla kötés burkolás minta

eltolt burkolólap burkolás minta
tégla kötés burkolás minta

Lehet kocka alakú lappal is tégla kötés burkolás mintát kirakni.

eltolt kocka burkolólap burkolás minta

Soronkénti szinváltás és a narancsos szinvilág mediterrán hangulatot sugároz. A fürdőszoba felújításkor, kiegészítőkkel tovább lehet hangsúlyozni ezt a filinget.

soronként változó szin burkolás minta
soronként változó szin burkolás minta
soronként változó szin burkolás minta

Lépcsős színváltás burkolás minta

lépcsős burkolólap burkolás minta

Egy elegáns fürdőszoba felújítás burkolás általánosan használt alap burkoló mintája a lábazati szín dominancia. Érdekes lehet, hogy az alsó sötét szíinvilág nagyítja a teret!

lábazati burkolólap burkolás minta
lábazati burkolás minta

Felületi színváltás burkolás minta

felületi szinváltás burkolás minta

Hangsúlyos színdominancia burkolás minta teszi egyedivé a fürdőszoba felújítás burkolás munkát!

hangsúlyos színdominancia burkolólap burkolás minta
hangsúlyos színdominancia burkolás minta

Üvegtégla kontra burkoló lap

üvegtégla burkolás minta
üvegtégla burkolás minta
üvegtégla burkolás minta

Mozaik - tört mozaik burkolás

mozaik burkolás minta
tört mozaik burkolás minta
mozaik kontra burkoló lap burkolás minta

Kő burkoló lap kontra kerámia burkolás

kő burkolás minta
kő burkolás minta
kő burkolás minta

Természetes kövekkel kombinált fürdőszoba felújítás során, mediterrán jelleget kaphatunk!

Mozaik burkolattal kiemelhetünk és a figyelem központjába irányíthatjuk a berendezéseket!

mozaik kiemelő burkolás minta

A művészi burkolás minták rengeteg munkaidőt igényelnek, de a végeredmény magáért beszél!

művészi burkolás minta
művész iburkolás minta
művészi burkolás minta
művészi burkolás minta
művészi burkolás minta
művész iburkolás minta
művészi burkolás minta
művészi burkolás minta

Precíz fürdőszoba felújítás, belsőépítészet átalakítás, vízszerelés, igényes burkolás!