kapcsolat
fejléc
Fürdőszoba burkolás, fürdőszoba felújítás látványos kialakítás precíz kivitelezéssel!

Fürdőszoba burkolat, bordűr készítés

szerző: Burkoló Boy (B.J.F.)

Bordűr készítés a burkolat legdrágább eleme helyett!

Bordűr készítés házilag

fürdőszoba bordűr

Bordűr készítés házilag

Érdemes-e sajátkezüleg bordűr, vagy listelló készítésbe kezdeni!

Az egyik legköltségesebb dolog fürdőszoba burkolás folyamán a burkolat díszítés elkészítése, melyet a bordűr, vagy listello jelenti.
A legfontosabb szerepe a bordűrnek, hogy elválassza a különböző színű burkoló lapokat egymástól, de nagy segítséget jelent még ezekeken túl, ha különböző burkolat magasságokat szeretnénk elosztva tagolni. Ezen kívül felhasználható még díszítő elemként a süllyesztett tükör, vagy falfülke szegélyező részeknél, beépített kádaknál, vagy épp a mosdópultok homlokfalánál is, tetszőleges helyen függőleges elválasztásra.
Így nyugodtan mondhatjuk, hogy a felhasználása igen sokrétű.

A bordűrök ára viszont nagyon magas, gyakran megegyezik az áruk a többi, akár egész fürdőszoba burkoló lapokéval is. Ilyenkor természetes, hogy felmerül a kérdés:

Hogyan lehetne saját kezűleg bordűrt készíteni?

Mindenek előtt az összehasonlíthatóság végett érdemes kideríteni, hogy mennyi pénzt kell a fürdőszoba burkolás folyamán a bordűrökre összesen költeni.
Ezt legegyszerűbben úgy tehetjük meg, ha az üzletekben kapható bordűr tényleges árát kivetítjük négyzetméter árrá. Ha ez meg van, akkor innen már tudjuk a többi burkolólaphoz is hasonlítani az árát, és egyúttal ilyenkor szokta érni a legtöbb embert a meglepetés is!

Nézzünk egy konkrét számítási példát:

Számoljunk még egy nem is túl drágának számító 25x6cm méretekkel gyártott bordűrrel. Négyzetméterben kifejezve, átszámolva: 0,015 négyzetméter. Abban az esetben, ha egy darab bordűrnek az árát 500Ft-tal számoljuk (láthatja, valóban egy viszonylag olcsó bordűr árral gondolkozunk jelen esetben), és egy egész négyzetmétert vásárolnánk belőle, akkor 33.333Ft-os négyzetméter áron kaphatnánk meg őket.

Viszont 30.000Ft-ért tudja Ön, hogy kimondottan szép burkoló lapokat is lehet kapni, melyet akár a felhasználás során bordűrként is használhatnánk?

Abból kifolyólag, hogy sokkal szebb bordűröket lehet csinálni az elitnek számító burkoló lapokból, akár sokkal egyedibbé is lehet varázsolni egy födőszobát.


Éppen ezért megéri foglalkozni ezzel a gondolattal!
Egyedi technológiákkal készült kerámiából, üvegből, vagy ezek kombinációjából, fél drága kőből, vagy akár márványból is gyártanak már burkoló lapokat.
Az üvegmozaik, kerámia mozaik remekül alkalmazható bordűr helyett:


szeletelhető moaik burkolat
kőmozaik
üvegmozaik
kőmozaik
szeletelhető kőmozaik
kőmozaik
féldrágakő mozaik burkolat

Kőmozaikból is érdekes bordűr készíthető!
Féldrága kövek is alkalmasak bordűr célra

Ezért is kell mindig utánanézni a hasonló áru exlúzív burkoló lapoknak, mert ennek tudatában már biztos, hogy nem fog a boltban bordűrt vásárolni!

Gyönyörű bordűr készíthető még darabjaira tört különböző színű burkoló lapokból is. Nagyon szép látványt kaphatunk még különböző kövek használatával is.

A legköltséghatékonyabb megoldás viszont a bordűr készítésére, a már Önök által kiválasztott burkoló lapok más árnyalatait szeletelik fel. Számos csempe alkalmas arra, hogy akár bordűrként is használják elszeletelve. Viszont, miután felszeletelték azokat, mindenképp csiszolják meg a széleiket, és csak ezután alkalmazhatóak, mint bordűr.

Ha burkolatról van szó, akkor mindig kreatívnak kell lenni, és akkor biztos, hogy sokat lehet spórolni amellett, hogy a leburkolandó területet teljesen egyedivé tudják varázsolni, legyen itt most szó fürdőszobáról, vagy akár egy nappaliról.

Precíz fürdőszoba felújítás, belsőépítészet átalakítás, vízszerelés, igényes burkolás!