kapcsolat
fejléc
Fürdőszoba burkolás, látványos kialakítás precíz kivitelezéssel!

Milyen alapozó kell burkolás előtt, mire érdemes figyelni?

Alapozók, burkoló munka fontos fázisa

alapozás

szerző: Burkoló Boy (B.J.F.)

Milyen alapozó kell burkolás előtt, mire érdemes figyelni?

Felület kezelő alapozók burkoló munka előtt:

Az alapozók szerepe azért fontos a burkoló munka során, hogy a burkolat ragasztó a lehető legstabilabb kötést tudja kialakítani!
A burkoló felület, a beton vagy az oldalfal kémiai megszilárdítása, és a felület vízszívásának gyengítése, és egyenletessé tétele történik az alapozóval. Enélkül a felületen szinte láthatatlanul elterülő apró részecskék, amik kötés nélkül vannak a felületen (por), megakadályozzák az alkalmazott ragasztó tökéletes tapadását.

Alapozó kiválasztása előtt meg kell állapítani a burkoló felület sérülékenységét, mert sok esetben erősebb kivitelü alapozás szükséges. Az erősen máló felületeket burkolás előtt meg kell szilárdítani.

Miért is annyira szükséges ez? Részletek: Burkoló felület megszilárdítása

Kereskedelmi forgalomban többféle alapozó is forgalomban van. A választás a széles kínálat miatt mindig nehézséget okoz. A különféle márkák közt keresve inkább a vízzel hígithatóság mértékét érdemes figyelni.Az alapozó koncentrátumok takarékosabb anyagszükségletet jelentenek. Minél jobban hígitható vízzel egy alapozó annál takrékosabb a pénztárcának. Léteznek 1:1-től 1:10 arányú hígithatóságú alapozók.

1 liter alapozó, háromszoros vízhígítással kb 10m2 -re elegendő.(ez nagymértékben függ azért az aljzat, oldal fal nedvszívó képességétől is)


Precíz fürdőszoba felújítás, belsőépítészet átalakítás, vízszerelés, igényes burkolás!