Épített zuhanyzók költsége

Amikor a fürdőszoba kialakítás, felújítás kerül szóba a zuhanyzó szinte állandó parázs téma.
Milyen legyen: épített vagy vásárolt, mekkora legyen, mi legyen benne, stb.


Zuhanyzó építésről ezen az oldalon tájékozódhat:

Zuhanyzó építés

  
fürdőszoba, épített zuhanyzó, burkolás, burkoló Ennél az épített zuhanyzónál a fürdőszoba sakábalet lett kialakítva zuhanyzás céljára. Határoló üvegfalak és az ajt semmit sem rejt el a zuhanyzóból Zuhanyzó tálcára szerelt zuhanykabin üvegkeretezéssel Az épített zuhanyzó üvegfala a mennyezetig ér így a szellőztetés egy bukó szekezettel lett megoldva

A zuhanyzókkal  kapcsolatban összegyűjtve megtalálhatja weblapomon azokat az információkat, amik leginkább érdekelték eddigi ügyfeleinket.

Nem titkolom szándékom miszerint szeretném elérni, hogy a kapott információk birtokában egyre többen merjék választani a zuhanyzók épített változatát. Sokan csak azért vesznek zuhany kabint a boltban, mert nem tudják, hogy ugyanabból az összegből egy jóval tartósabb és látványosabb zuhanykabin is építhető.
A boltokban kapható kész kabinok igen nagy százaléka csapnivaló minőségben kerül forgalomba. Erről bárki meggyőződhet, csak egy kicsit körbe kell kérdezni az ismerősöket zuhanykabin ügyben. Legtöbb probléma az ajtó szerkezettel van, de a zuhany tálca teherbírásával is problémák akadnak.

Ahhoz hogy bekerülési árban is összehasonlítást tudjon tenni vásárolt és épített zuhanyzó között, vegyük sorba, mi kell a zuhanykabin építéséhez:

Már rögtön az elején tisztázni szeretném, hogy a bolti zuhanyzók árfekvése széles skálán mozog. Ezért amikor összehasonlításra kerül a sor, erre figyelemmel kell lenni. Mivel az épített változat minden olyan kényelmi eszközt, berendezést tartalmazhat, mint amit a boltiban megvásárolható, ezért a zuhanykabin építés bekerülési ára is széles skálán mozoghat.

A zuhanyzó építést is meg kell, hogy előzze a tervezés.
Új ház építésnél, bármit meg lehet csinálni, míg a felújított, örökölt fürdőszoba esetén helyi adottságok köthetik a kezünket gúzsba. A meglévő fürdőszoba néha okoz kellemetlen előre nem látható meglepetést.
A zuhany víz elvezetése a sarkalatos probléma, a többi pedig általában megoldhatók.

Az épített zuhanyzó főbb szerkezeti elemei a zuhanytálca, zuhanyfal, zuhanyajtó, kényelmi berendezések.
Összehasonlításhoz az épített zuhanyzó alap változatát vizsgálom meg és azokat nem veszem sorba, amik a bolti vásárláskor is benne vannak a csomagban, vagy a beszereléshez. (pl: falban a vízvezetékek, mert mindkét esetben ugyanaz a költség)

1. Épületgépészet

Fő eleme a zuhanyzólefolyó,  a vízellátás, a fénytechnika.
Ebből a zuhany lefolyóra van elsősorban szükség.
A zuhanyösszefolyó mérete, kinézete és persze az ára is jelentős különbségeket mutat.
Az egyszerű egy pontba gyűjtő vízelvezetőt olcsóbban belehet szerezni.
Ez az ár a vonalszerű vízgyűjtők esetében azonban jóval magasabb.
A beszereléshez némi csőre, könyökre és persze a munkadíjra van szükség.

2. Zuhanytálca

   
Félreértés elkerülése végett a zuhanytálca nélküli zuhanyzó vízgyűjtő felületét is zuhany tálcának hívom!
A zuhanytálca síkban is készülhet a fürdőszoba többi aljzatával. (ha van rá mód, ez a legelegánsabb megoldás)
De készülhet a környezetétől magasabban, ez esetben költségként a magasítás és a vízszigetelés jelentkezik.
A tálca kialakításhoz felhasználhatunk ytong falazó elemet, gyorskötő betont vagy választhatunk építő lemezt is. A burkolat anyaga segédanyagai és munka díja jön  ide költségként

3. Zuhany fala

Ha sarok zuhanyzó készül, akkor már rögtön két oldal meg is van. A harmadik oldal lehet utólag falazott, vagy üvegtéglából falazott, vagy edzett üveg fal is.
épített zuhanyzó vízszigetelési munkái
A falak és a zuhany tálca vízszigeteléshez,  kenhető egy vagy két komponensű vízszigetelőt alkalmazunk. Falak találkozásainál a vízszigetelést hajlaterősítő szalaggal tesszük tökéletesen vízzáróvá.
Az épített fal burkolata, annak anyaga, segédanyagai és a munkadíja plusz költséget jelent.  

4. Zuhany ajtó

Mérettől, vastagságtól, díszítéstől, zsanérzattól függ az ára, így minden esetben egyedi felmérés után mondható meg a költsége.

Ha összegezzük a zuhanyzó építés körüli munkákat, felhasznált anyagokat, segédanyagokat akkor egy jelentős összeg jön ki.  Üvegajtó nélkül eléri a 250 - 300.000 Ft-ot!
Drága lenne az épített zuhanyzó!

Csak első hallomásra!

Talán Ön is tapasztalta a boltban vásárolt zuhanyzókat szinte 3 évente cseréni kell! Rengeteg probléma van a vásárolt zuhanykabinokkal. A tálcájuk recseg-ropog elreped, a kabin görgője elromlik, állandóan szerelőt kell hívni mert a zuhanyzó eláztatja a szomszédot, míg az épített változat szinte örök élet, megjelenése is sokkal markánsabb, mint a vásárolt társáé.

Ezeket mind figyelembe véve máris jó befektetésnek tekinthető az épített zuhanyzó!  Vállalt burkoló munkák:
Magamról   Bemutatkozáskor mások azt a sablont követik, hogy felsorolják azokat a dolgokat, amik alátámasztják munkájuk hozzáértését.

Ön szerint az elvégzett iskolákból az eddigi munkahelyekből lehet következtetni a burkoló munka során tanúsított precizitásra?

Olyan burkoló vagyok, aki máshogy látja a világot, mint ahogy máshogy állok a burkolás munkákhoz is. Minden egyes burkoló munkát magaménak érezve készítek, így mindig van benne valami többlet az elkészített burkoló alkotásokban, ami elnyeri ügyfeleim tetszését. Állandóan fejlesztem és sokrétűvé teszem burkolás ismereteimet, ezzel is új ötletekkel gazdagítva burkoló munkámat.

Nem iszom, nem dohányzom és a burkolás munkába olyan mélyen belemerülök, hogy sokszor észre sem veszem, hogy már este van.

Bimbó J. Ferenc
06(70) 668 3680
www.burkolo.co.hu


Burkolás árak Személyes felmérést követően, (ingyenes szolgáltatásunk!)
igények tudatában és a körülmények megismerése után részletes, minden munkafázisra és beépítendő anyagra kiterjedő költséget állítunk össze.
Előzetes burkolás árakról itt tájékozódhat! Burkolás árak 


Burkolás segédanyagok Segítség Önnek még burkolat vásárlás előtt!
Olvashat: burkoló lapok választásához összeszedve néhány jó tanács, és a burkolás munka során alkalmazott alapanyagok, amire még szükség lesz a burkolaton kívül.
Burkolás alapanyagok


 

Burkolás képgaléria Burkolás képek segítenek Önnek ötletekhez jutni. Egyedi megoldásokat, burkolat mintákat, elrendezéseket is találhat burkolás képeket összegző oldalunkon!

Burkolás kép galériánkat itt érheti el:   További burkoló oldalak


A burkoló oldalakon található írások Bimbó J. Ferenc szellemi tulajdonát képezik. A burkoló oldalak teljes tartama szerzői jogvédelem alatt áll, a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való után közlése, felhasználása kizárólagos engedélyhez kötöttek!   2000-2017  copyright:  burkoló / webdesign: burkoló / seo: burkoló
Burkoló, burkolás kivitelezés az alábbi helyszíneken:

Budapest, I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerület. Buda, Pest, Budapesten
Megyék: Pest megye, és környéke
Városok: Agárd, Alsónémedi, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Bugyi, Csömör, Délegyháza, Diósd, Dunaharaszti, Dunavarsány, Ecser, Ercsi, Etyek, Érd, Gárdony, Gyál, Gyömrő, Gyúró, Halásztelek, Kápolnásnyék, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Martonvásár, Nagytarcsa, Páty, Pázmánd, Perbál, Pettend, Pécel, Pilisvörösvár, Pilisszentlászló, Pusztazámor, Ráckeresztúr, Solymár, Sóskút, Sukoró, Százhalombatta, Szigetszentmiklós, Taksony, Tárnok, Telki, Tordas, Tök, Tököl, Törökbálint, Üröm, Velence, Zsámbék