Zuhanyzó vízszigetelés

 

Épített zuhanyzó vízszigetelése

Sokan "legyintenek", szükségtelennek tartják a vízszigetelést.

Igaz, hogy egy jól megépített zuhanyzó burkolat fugáin keresztül csak annyi víz jut be a burkolat alá, ami még nem okoz gondot, mivel a bejutott víz használat után el kezd visszapárologni.
Ez a normális körforgás valóban nem okoz gondot. Ám, ha bármi okból repedés keletkezik a burkolaton ( leginkább falak csatlakozása), akkor már olyan mennyiségben kerül víz a burkolat alá, ami ennek a körforgásnak az egyensúlyát megbontja. A túlzott víz bejutása a falak átázásához vezetnek.
Ilyen esetek elkerülése végett a zuhanyzó belsejének teljes felületét vízszigetelő réteggel kell ellátni. Ez a vízszigetelő réteg lesz a második védelmi vonal.

Az első vízbejutás elleni védelmi vonal a helyesen kialakított fuga, és a falak csatlakozásainál kialakított szilikon fuga lesz. Csak ezekkel együtt lesz komplett a zuhanyzó vízszigetelése.

Második védelmi vonalként jöhet a burkoló lapok alatt elhelyezkedő kenhető vízszigetelés.

A vízszigetelés anyagának megválasztásánál figyelemmel kell lenni a zuhanyzó vízterhelésének nagyságára.
A gyártók szerint, vízszigetelő termékek közül a kenhető "fólia" néven elterjedt anyag nagyobb vízterhelésnek kitett helyre nem alkalmazható teljes biztonsággal. Egy idő után "visszaolvadhat".
A gyártók technikai adatait is figyelembe véve a kenhető  fólia csak a zuhanyzó oldalfalára megfelelő.
A zuhanytálcában keletkezhet olyan körülmény, ahol már nem minden esetben nyújt védelmet.
Ilyen körülményt is figyelembe véve a zuhanytálcát kétkomponensű vízszigetelővel illik ellátni.
A zuhanyzó minden falcsatlakozását a falak mozgásainak okán rugalmas hajlaterősítő szalaggal kell ellátni. Ez a gumírozott anyag még a falak jelentősebb mozgása esetén is biztosítani tudja a vízszigetelés folytonosságát.
A zuhanyzó képeken jól láthatóak ezek a hajlaterősítések.
épített zuhanyzó vízszigetelési munkái  Zuhanyzó tökéletes vízszigetelés után

A zuhanyzó vízszigetelését mindig két rétegben kell elkészíteni, ezzel lehet biztosítani a tökéletes vízzárást.
A falak csatlakozásai mellett a zuhanylefolyó, összefolyó környezete van leginkább kitéve a víz behatolásának. Ezért itt különösen körültekintő vízszigetelés kialakításra van szükség!      
  
zuhanykabin vízszigetelési munkái  Zuhanykabin tökéletes vízszigetelés után

A helyesen elkészített vízszigetelés biztosítani tudja az épített zuhanyzók örök élettartamát vízbeázás nélkül!A burkoló oldalakon található írások Bimbó J. Ferenc szellemi tulajdonát képezik. A burkoló oldalak teljes tartama szerzői jogvédelem alatt áll, a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való után közlése, felhasználása kizárólagos engedélyhez kötöttek!   2000-2015 © copyright:  burkoló / webdesign: burkoló / seo: burkoló
Burkoló, burkolás kivitelezés az alábbi helyszíneken:

Budapest, I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerület. Buda, Pest, Budapesten
Megyék: Pest megye, és környéke
Városok: Agárd, Alsónémedi, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Bugyi, Csömör, Délegyháza, Diósd, Dunaharaszti, Dunavarsány, Ecser, Ercsi, Etyek, Érd, Gárdony, Gyál, Gyömrő, Gyúró, Halásztelek, Kápolnásnyék, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Martonvásár, Nagytarcsa, Páty, Pázmánd, Perbál, Pettend, Pécel, Pilisvörösvár, Pilisszentlászló, Pusztazámor, Ráckeresztúr, Solymár, Sóskút, Sukoró, Százhalombatta, Szigetszentmiklós, Taksony, Tárnok, Telki, Tordas, Tök, Tököl, Törökbálint, Üröm, Velence, Zsámbék