Zuhanyzó üvegtégla falakkal

 

Épített zuhanyzó üvegtégla fallal:

Üvegtégla alkalmazása zuhanyzókban:


Az üvegtégla fényáteresztő képessége előnyös a zuhanyzó falainak építésekor is. Egyszerűen megoldható a természetes fény bejuttatása a zuhanyzó belsejébe.
 

Ha színes üvegtéglát használunk, akkor pedig egy hangulatos fényjátékot tudhatunk a fürdőszoba terében.  Az üvegtégla színeivel és kirakásának alakzatával is kreatívan élhetünk. A szín tovább erősítheti a fürdőszoba burkoló munkáinak összhatását. Gondos megválasztással  látványosságot is teremthetünk zuhanyzónk számára.

Üvegtéglával építhető akár teljes fal, vagy csak falszakasz, de még kör alakú zuhanyfal is építhető felhasználásával.
    
Széles felhasználhatósága mellett egyetlen dolog van, amire feltétlen gondolni kell.
Az üvegtégla falazáskor sokan fugának azt a habarcsot használják, amit az építéshez is. Ekkor az üvegtégla fugákat megvizsgálva érdes, erősen szemcsés felületet kapunk. Ez normál esetben nem okoz problémát. Azonban a zuhanykabin belsejében lévő üvegtéglára zuhanyzáskor folyamatosan kerül folyadék, ami a szemcsék közt könnyen megmarad és előbb utóbb olyan kosz foltot hagy maga után, amit nagyon nehéz eltakarítani.
Ennek elkerülése végett az üvegtéglát érdemes széles fugázóval (2mm-20mm) fugázni. Ezzel az anyaggal elérhető a teljesen sima jól takarítható fuga, és ráadásul választékos színekkel is készíthetjük, ami újabb játékosságot kölcsönöz a burkoló munka végeredményének!
A fugák szélessége is változtatható. Nem kell leragadni az általánosan használt 1cm széles üvegtégla fuga mellett.
Az üvegtégla 1cm-től kisebb fugahézaggal is stabil marad  és egy zuhanyzó oldalfala még nem akkora hogy a dilatációs tágulás miatt aggódni kelljen. Tehát építhetjük közelebb is egymáshoz az üvegtéglákat.
     
A burkoló kreativitást élhetjük ki, amikor üvegtéglát alkalmazunk a zuhanyzó kialakításakor.
      
       
A burkoló oldalakon található írások Bimbó J. Ferenc szellemi tulajdonát képezik. A burkoló oldalak teljes tartama szerzői jogvédelem alatt áll, a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való után közlése, felhasználása kizárólagos engedélyhez kötöttek!   2000-2015 © copyright:  burkoló / webdesign: burkoló / seo: burkoló
Burkoló, burkolás kivitelezés az alábbi helyszíneken:

Budapest, I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerület. Buda, Pest, Budapesten
Megyék: Pest megye, és környéke
Városok: Agárd, Alsónémedi, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Bugyi, Csömör, Délegyháza, Diósd, Dunaharaszti, Dunavarsány, Ecser, Ercsi, Etyek, Érd, Gárdony, Gyál, Gyömrő, Gyúró, Halásztelek, Kápolnásnyék, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Martonvásár, Nagytarcsa, Páty, Pázmánd, Perbál, Pettend, Pécel, Pilisvörösvár, Pilisszentlászló, Pusztazámor, Ráckeresztúr, Solymár, Sóskút, Sukoró, Százhalombatta, Szigetszentmiklós, Taksony, Tárnok, Telki, Tordas, Tök, Tököl, Törökbálint, Üröm, Velence, Zsámbék