Épített zuhanyzó készítés


Tartalom amiről a bevezető zuhanyzó képek után olvashat:
 • Épített zuhanyzó lefolyók
 • Épített zuhanyzó tálca készítése
 • Épített zuhanyzó víz szigetelése
 • Épített zuhanykabin üvegtégla falakkal
 • Épített zuhanyzó ajtók nélkül, üveg ajtók, üveg falak
 • Épített zuhanyzó térbeli elhelyezkedése
 • Épített zuhanyzó költségek


Népszerűségét az épített zuhanyzó több összetevőnek is köszönheti. Pompás megjelenése, egyedi méretezhetősége, tartóssága a megéri kategóriába emeli. Ezen az oldalon összeszedve megtalálja a zuhanyzó építés minden fontos részletét.


Épített zuhanyzók:
fürdőszoba, épített zuhanyzó, burkolás, burkoló Ennél az épített zuhanyzónál a fürdőszoba sakábalet lett kialakítva zuhanyzás céljára. Határoló üvegfalak és az ajt semmit sem rejt el a zuhanyzóból Zuhanyzó tálcára szerelt zuhanykabin üvegkeretezéssel Az épített zuhanyzó üvegfala a mennyezetig ér így a szellőztetés egy bukó szekezettel lett megoldva

Épített zuhanyzó lefolyók:

Sokszor kell kád helyére zuhanyzót építeni. Ilyenkor csak a bontás után derül ki hogyan és hova alakítható ki az épített zuhanyzó vízelfolyása. Mivel a leendő lefolyó magassága befolyással van az épített tálca magasságra is ezért az ilyen fürdőszoba átalakításakor a kompromisszumokat is bele kell kalkulálni. De még új fürdőszoba építésénél is rengeteg probléma akad a lefolyó magasságának kialakítása körül.

Az alkalmazandó zuhanyzó lefolyó típusát több tényező is befolyásolja:
 • zuhanytálca vagy fürdőszoba aljzat vastagság
 • lefolyó csatlakozási magasság
 • rá szánt pénzkeret
A zuhanylefolyó méretezését már a rétegrend megtervezésekor érdemes figyelembe venni, hogy akadálymentes kivitelben készíthessük el a zuhanytálcát:
 

(Akadálymentes zuhanytálca kivitel, ha a tálca síkja egybe esik a fürdőszoba burkolat síkjával)

Az épített zuhanyzóban keletkező víz elvezetése a burkoló lapok, összefolyó irányába való lejtetésével oldható meg, ezért a lefolyó díszrács felső síkjának lejjebb kell lennie, mint a fürdőszoba többi aljzat burkolat felszíne. Amennyiben csak magasabbra építhető be a lefolyó, akkor az épített zuhanytálcát már csak síkból kiálló módon építhetjük meg.

Zuhanyzó lefolyó beépíthető magasságról vízelvezető típusokról részletesebben itt olvashat:
zuhanyzó lefolyó

Épített zuhanyzó tálca készítése:

Épített zuhanyzó tálcája lehet előre gyártott, azaz megvásárolt is. Számtalan méretű, formájú, vastagságú van forgalomban. Ezek beépítésével kapcsolatosan bővebb információ zuhanyzó tálca oldalon olvasható:

Sok fürdőszoba tulajdonosnak az tetszik inkább, hogy a zuhanyzó tálcát is burkoló lapok díszítsék, ekkor kerül terítékre az épített zuhanytálca.
Két féle épített zuhanytálcát készítünk:
 • akadálymentes kivitelű
 • magasított tálcájú
  • belépővel
  • belépő nélkül
Az épített zuhanytálca magasságát az előző fejezetben tárgyalt lefolyó körülmények is meghatározhatják, így az építhető tálca milyenségét gyorsan le lehet szűkíteni egy adott típusra.

Épített zuhanyzó tálca kivitelezése szempontjából az íves megoldások nehezebben elkészíthetőek, mert már a kezdetekkor szükség van az íves tálca elkészülte utáni ajtót tartó szerkezet kézzel foghatóságára. Nem elegendő a műszaki rajz amit előzetesen kaphatunk róla. Az ívkövetés szempontjából legjobb, ha nem szerkesztéssel hanem a kész kabinelemekről vett sablon segítségével szerkesztjük meg a tálca széleinek ívét.

Épített tálca készítésről többet zuhanyzó tálca oldalon olvashat!

   

Épített zuhanyzó víz szigetelése:

Fürdőszoba legveszélyeztetettebb helye épp a zuhanyzó, már ami a beázásokat illeti. Bosszantó károkat tud okozni egy-egy beázás. Az épített zuhanyzó burkolatának fugáin keresztül átszivárog a víz, ugyanakkor a legkisebb repedés mentén is mindenféle védelem nélkül, káros mennyiségű víz juthat a zuhanyzót határoló falakba, födémbe.
Az épített zuhanyzó burkolatán keresztül átszivárgó víz ellen tökéletes védelmet nyújt, ha teljes felületen vízszigetelő réteget kenünk fel, még burkolás előtt. Folyékony vízszigetelő, vagy két komponensű vízszigetelő két rétegű felkenése és a hajlatok rugalmas vízzárása egyszer és mindenkorra távol tartja a vizet a falaktól.
További információt zuhanyzó vízszigetelés oldalon találhat!

épített zuhanyzó vízszigetelési munkái

Nyitott épített zuhanyzó (üveg ajtó nélküli)

Építhető olyan zuhanyzó, amelyik teljesen nyitott vagy csak részben nyitott. Ezek az épített zuhanyzó ajtó nélküli változatok. Bár igaz rengeteg pénzt megspórolhatunk üvegajtó nélküli változattal, azért némi víz a zuhany kabinból a fürdőszobába kijuthat. Azonban egy kis kreativitással a térrendezés látványos megoldásában gyönyörködhetünk az ilyen választással.
Ajtó nélküli fürdőszoba zuhanyzó:
zuhanyzó üvegfallal zuhanykabin ajtó nélkül  zuhanyzó üvegfal nélkül

Épített zuhanyzó üveg ajtóval, üveg falakkal:

Az üveg megjelenésnek zuhanyzó falaként, vagy ajtajaként, számos előnnyel kecsegtet. Az üveg átlátszósága végett a térérzetet kedvezően befolyásolja. Főként kisebb alapterületű fürdőszobában lehet ez előnyös. Úgyszintén az átláthatóság végett a fényt is tökéletesen átereszti, így alkalmazása a fürdőszoba világosságára nézve is kedvező.
Hátrányaként az árát róhatjuk fel, na meg az állandó takarítás igényét, bár ez utóbbira már van megoldás. Nano bevonatot is lehet rá tenni, ami megnehezíti a vízkőlerakódást illetve megkönnyebbíti a takarítást!

Tudjon meg többet a zuhanyzó üvegajtókról!

Épített zuhanyzó térbeli elhelyezése:

Legoptimálisabb hely kialakítani egy épített zuhanykabint, a fürdőszoba valamelyik sarka. Azonban, ha az anyagiak és a fürdőszoba többi berendezése is megengedi akkor kreatív megoldások is szóba jöhetnek:
Olvasson többet a különféle zuhanyzó elhelyezési módokról!

Épített zuhanyzó költségek:

Épített zuhanyzó költségénél számításba kell venni azt a tényt, hogy egy jól megépített zuhanyzó évtizedekig szolgálja használóját, míg a vásárolható zuhanykabinok (legfőképp az íves ajtajú), alig pár évet bírnak csak ki! Idővel nehezen záródnak és cserére szorulnak. Ezen kívül, amellett hogy tartósabbak az épített zuhanyzók, a variálhatóságukkal a kinézetükkel bárkit le tudnak nyűgözni.
Zuhanyzó építés összetett feladat, így a költségek is variálódnak.
Támpontot azonban nyújthat az épített zuhanyzó költségek oldal! Látogassa meg!

Vállalt burkoló munkák:
Magamról   Bemutatkozáskor mások azt a sablont követik, hogy felsorolják azokat a dolgokat, amik alátámasztják munkájuk hozzáértését.

Ön szerint az elvégzett iskolákból az eddigi munkahelyekből lehet következtetni a burkoló munka során tanúsított precizitásra?

Olyan burkoló vagyok, aki máshogy látja a világot, mint ahogy máshogy állok a burkolás munkákhoz is. Minden egyes burkoló munkát magaménak érezve készítek, így mindig van benne valami többlet az elkészített burkoló alkotásokban, ami elnyeri ügyfeleim tetszését. Állandóan fejlesztem és sokrétűvé teszem burkolás ismereteimet, ezzel is új ötletekkel gazdagítva burkoló munkámat.

Nem iszom, nem dohányzom és a burkolás munkába olyan mélyen belemerülök, hogy sokszor észre sem veszem, hogy már este van.

Bimbó J. Ferenc
06(70) 668 3680
www.burkolo.co.hu


Burkolás árak Személyes felmérést követően, (ingyenes szolgáltatásunk!)
igények tudatában és a körülmények megismerése után részletes, minden munkafázisra és beépítendő anyagra kiterjedő költséget állítunk össze.
Előzetes burkolás árakról itt tájékozódhat! Burkolás árak 


Burkolás segédanyagok Segítség Önnek még burkolat vásárlás előtt!
Olvashat: burkoló lapok választásához összeszedve néhány jó tanács, és a burkolás munka során alkalmazott alapanyagok, amire még szükség lesz a burkolaton kívül.
Burkolás alapanyagok


 
Burkolás képgaléria Burkolás képek segítenek Önnek ötletekhez jutni. Egyedi megoldásokat, burkolat mintákat, elrendezéseket is találhat burkolás képeket összegző oldalunkon!

Burkolás kép galériánkat itt érheti el:
   További burkoló oldalak


A burkoló oldalakon található írások Bimbó J. Ferenc szellemi tulajdonát képezik. A burkoló oldalak teljes tartama szerzõi jogvédelem alatt áll, a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való után közlése, felhasználása kizárólagos engedélyhez kötöttek! 2000-2015 © copyright: burkoló / webdesign: burkoló / seo: burkoló
Burkoló, burkolás kivitelezés az alábbi helyszíneken:

Budapest, I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerület. Buda, Pest, Budapesten
Megyék: Pest megye, és környéke
Városok: Agárd, Alsónémedi, Biatorbágy, Budajenõ, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Bugyi, Csömör, Délegyháza, Diósd, Dunaharaszti, Dunavarsány, Ecser, Ercsi, Etyek, Érd, Gárdony, Gyál, Gyömrõ, Gyúró, Halásztelek, Kápolnásnyék, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Martonvásár, Nagytarcsa, Páty, Pázmánd, Perbál, Pettend, Pécel, Pilisvörösvár, Pilisszentlászló, Pusztazámor, Ráckeresztúr, Solymár, Sóskút, Sukoró, Százhalombatta, Szigetszentmiklós, Taksony, Tárnok, Telki, Tordas, Tök, Tököl, Törökbálint, Üröm, Velence, Zsámbék