Kőműves munkák- beépített bútorok készítése 

- kád beépítés  

- üvegfalak építése                       

- belső falak építése Ytong-ból                    

              - lábazati műgyanta bevonás

              - lakásfelújítás, átalakítás


Hibák ...amit egy kőműves elkövethet belső térben

  • Vízszintes, függőleges síkok hiánya.
  • Hullámosan épített fal.

Ezen szerkezet építési  hibák miatt, további kőműves munkákra van szükség: kiegyenlítésre, síkfelület létrehozására.
De ez pénzbe kerül.
....majd a burkoló.... , ....majd a festő megoldja....   szokták mondania a "jól szituált" kőműves urak.

NE  fogadja el  ezt!!!

Ön, kedves olvasóm igenis vegye a kezébe a vízmértéket, nézze meg, ellenőrizze az épített fal függőlegességét.
Az egyenetlenségi hibákat pedig javíttassa ki!!! 
Így elkerülheti a felesleges többletkiadást, ami a festéskor vagy a burkolás munka kezdésekor derül csak ki.
Nem "ciki" hanem hasznos eszköz, a vízmérték.   ...Bár tudnák a kőműves urak is!

Jó tanács:
  • Már a megállapodáskor kösse ki az igényét arra, hogy egyenes és függőleges falakat, vízszintes talajt akar. Pontosítsa mit vár el a kőművestől.
  •  Kísérje nyomon az építést, átalakítást a kezdetektől, így már az elején érvényt tud szerezni igényének. A pénztárcája biztosan megköszöni Önnek ezt a figyelmet!

Kád beépítés:

Egy jól beépített kád jellemzői: 
  • használatakor nem recseg, nem mozog
  • maradéktalanul lefolyik a víz belőle 
  • nincs megkarcolva, felsértve 
  • "láthatatlan" szerelőnyílás is van rajta

A kád beépítéséhez 3 építőipari szakma összehangolt munkája szükséges. ( vizes, kőműves, burkoló )

1. A beállítás és a csatorna rákötés "vizes" szakmunkát igényel.
A vízvezeték szerelőnek azonban ismernie kéne, a kőműves szakma saját magára is vonatkozó munkafolyamatait. A kád beállításakor az aljára (fenekére) szerelt lábak legtöbb esetben, csak a szintezésre alkalmasak. Stabil teherhordásra csak kiegészítve.
Hallott már Ön ismerőseitől arról, hogy a kádba lépve nyekergő, recsegő hang hallatszik. Vagy ugyanez hallatszik, ha leül a kád ülőkének kialakított részére?
Ezt okozza, ha nincs aláfalazva az alja, illetve az ülőkéje.
De még a kád peremét is rögzíteni kell a falakhoz. Ez jobbára kőműves munka, azonban egy beállított és csatornára rákötött kádhoz már nem fér hozzá a kőműves. Így ezek a rögzítések, támaszok kimaradnak, mert biztos lehet benne hogy a "vizes" szakember ezeket nem fogja megcsinálni.
Már az alapok sem jók!   Mi lesz később?! 

2. A kád előfal falazása kőműves szakmunka
Egy kőművesnek ismernie kéne a burkoló szakma saját magára vonatkozó munkafolyamatait. A kád köré épített falazatra ragasztással kerülnek a burkoló lapok. A burkoló lapnak pedig a kád pereme alatt kell (igény szerint) lennie. Ez pontos építést igényel. Íves kádnál pedig az  ívtöréseknek a burkolat terv szerint kellene épülnie, hogy esztétikailag is szép élményt nyújtson a kád burkolás.
Itt biztos lehet benne, hogy egy " kőműves " szaki nem foglalkozik ezzel, nem ilyen precíz, nem ismeri a burkolat tervet.
Ezek után a burkoló csak foghatja a fejét!?

3. A kád stylist -je, felöltöztetője a burkoló.
A fürdőszoba talán az egyik legfeltűnőbb, legszembetűnőbb szeglete a fürdőkád. Belépve egy fürdőszobába a kádat pillantjuk meg először. Tudatalattink rögzíti ezt az első benyomást, ezért a véleményünk kialakulásában jelentős szerepe van egy esztétikusan burkolt kádnak.
Burkoló feladata az igényesen kivitelezett burkolat elkészítése.
Elengedhetetlen a burkolatterv és néhány "trükk" ismerete, mint például a "láthatatlan" szerelő nyílás.

A három szakma összehangolt  munkájának eredménye a jól beépített, látványos kád.

Elkészített kádak képek találhatók itt!

Üvegtégla falak építése: 

Csak kocka alakú üvegtégla és átlátszó "fehér" üvegtégla létezik?......

Változatos színű, méretű üvegtéglákkal és egy kisfantáziával egyedi műalkotások születnek.
Díszeként a lakásnak igen szembetűnő, ezért a jól megválasztott színösszeállítás vagy alakzat, nagyságrendeket "dob" a lakás külsején. Mesterséges fényforrás segítségével, az üvegtégla megvilágításával remek hangulatot lehet teremteni.
Üvegtégla alkalmazásával a természetes fényt is eljuttathatjuk oda, ahova egyébként külön, energiát igénylő fényforrás szükséges.
Építhető sík falak és különbőzö görbületű falak is.
Csak a fantázia szab határokat, még bútor is készíthető alkalmazásával.

Legyen merész!
Vállalt burkoló munkák:
Magamról   Bemutatkozáskor mások azt a sablont követik, hogy felsorolják azokat a dolgokat, amik alátámasztják munkájuk hozzáértését.

Ön szerint az elvégzett iskolákból az eddigi munkahelyekből lehet következtetni a burkoló munka során tanúsított precizitásra?

Olyan burkoló vagyok, aki máshogy látja a világot, mint ahogy máshogy állok a burkolás munkákhoz is. Minden egyes burkoló munkát magaménak érezve készítek, így mindig van benne valami többlet az elkészített burkoló alkotásokban, ami elnyeri ügyfeleim tetszését. Állandóan fejlesztem és sokrétűvé teszem burkolás ismereteimet, ezzel is új ötletekkel gazdagítva burkoló munkámat.

Nem iszom, nem dohányzom és a burkolás munkába olyan mélyen belemerülök, hogy sokszor észre sem veszem, hogy már este van.

Bimbó J. Ferenc
06(70) 668 3680
www.burkolo.co.hu


Burkolás árak Személyes felmérést követően, (ingyenes szolgáltatásunk!)
igények tudatában és a körülmények megismerése után részletes, minden munkafázisra és beépítendő anyagra kiterjedő költséget állítunk össze.
Előzetes burkolás árakról itt tájékozódhat! Burkolás árak 


Burkolás segédanyagok Segítség Önnek még burkolat vásárlás előtt!
Olvashat: burkoló lapok választásához összeszedve néhány jó tanács, és a burkolás munka során alkalmazott alapanyagok, amire még szükség lesz a burkolaton kívül.
Burkolás alapanyagok


 
A burkoló oldalakon található írások Bimbó J. Ferenc szellemi tulajdonát képezik. A burkoló oldalak teljes tartama szerzői jogvédelem alatt áll, a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való után közlése, felhasználása kizárólagos engedélyhez kötöttek!   2000-2015 © copyright:  burkoló / webdesign: burkoló / seo: burkoló
Burkoló, burkolás kivitelezés az alábbi helyszíneken:

Budapest, I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerület. Buda, Pest, Budapesten
Megyék: Pest megye, és környéke
Városok: Agárd, Alsónémedi, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Bugyi, Csömör, Délegyháza, Diósd, Dunaharaszti, Dunavarsány, Ecser, Ercsi, Etyek, Érd, Gárdony, Gyál, Gyömrő, Gyúró, Halásztelek, Kápolnásnyék, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Martonvásár, Nagytarcsa, Páty, Pázmánd, Perbál, Pettend, Pécel, Pilisvörösvár, Pilisszentlászló, Pusztazámor, Ráckeresztúr, Solymár, Sóskút, Sukoró, Százhalombatta, Szigetszentmiklós, Taksony, Tárnok, Telki, Tordas, Tök, Tököl, Törökbálint, Üröm, Velence, Zsámbék