Kádperem vízzárás

A kádszegély olyan terület, ahol a fürdés közben felfröccsenő víz bejuthat a fürdőszoba burkolás alá, átáztatva a falakat.
A második leggyakoribb fürdőszoba felőli beázás felelőse a kádszegély és a burkolás találkozásának vízzárásáért felelős tömítés. Vizsgáljuk meg, hogyan lehet a kád csempézett falakkal határos szegélyét, vízzáróvá tenni.

Kád szegély vízzárása:

Többféle vízzáró profillal lehet találkozni az üzletekbe, van, amelyiket a burkoló lap alá kell rakni, valamelyiket pedig burkolás után utólag kell rögzíteni.
Ezek a profilok viszont véleményem szerint nem jelentik a tökéletes vízzárást!
Illeszkedésük a kád pereméhez és a csempézéshez egyaránt nem hibátlan, így utat engednek a víznek, ami beázást eredményez. Az ilyen profilok lágy része hívatott a tömítésre, ám a burkolás fugáinak mélységét már nem tudják nyomon követni. Ugyanígy a kádak peremének formáiból adódó hajlatokat sem tudják tökéletesen követni.

Még nem találkoztam a kereskedelmi forgalomban kapható olyan kádszegéllyel, ami vízzárást is biztosít.
Ha jelentkezik egy kereskedő, vagy gyártó szívesen promotálom a termékét, amennyiben valóban megfelel szerepének a terméke.
DE addig is kell valamivel pótolni ezt a hiányosságot, hiszen a kád pereme és a csempézett fal között mindig van rés, amit egyfelől takarni, másrészt meg tömíteni kell.

Burkoló munkáim során úgy tapasztalom, hogy a legjobb, és egyben legszebb megoldás, ha fehér színű gombásodást megakadályozó adalékot is tartalmazó szilikont használunk a vízzárásra. Az esztétikusan elkészített szilikon tömítés nem tűnik ki a környezetéből. 
Rugalmas és tartós tömítettséget biztosít, már amennyiben a kád, helyes beépítés útján került a helyére!
Ugyanis a tömítés csak akkor tudja maradéktalanul ellátni vízzáró szerepét, ha a kád pereme egyáltalán nem tud mozogni.

Az Ön kádja egyáltalán nem mozog?

A legkisebb mozgás a helytelen beépítésre utal!
Még, ha sok esetben a kádgyártók elő is írják a kádbeépítés módját, az utasításokat áthágva, csak némi fejlesztéssel lehet elérni a teljesen mozdulatlan kádat!
A legkisebb kádmozgás is beázáshoz vezet!

Ezért mindent meg kell tenni a fix beépítettségért.
Csak ezután lehet tartós vízzárást kialakítani!


A burkoló oldalakon található írások Bimbó J. Ferenc szellemi tulajdonát képezik. A burkoló oldalak teljes tartama szerzői jogvédelem alatt áll, a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való után közlése, felhasználása kizárólagos engedélyhez kötöttek!   2000-2015 copyright:  burkoló / webdesign: burkoló / seo: burkoló
Burkoló, burkolás kivitelezés az alábbi helyszíneken:

Budapest, I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerület. Buda, Pest, Budapesten
Megyék: Pest megye, és környéke
Városok: Agárd, Alsónémedi, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Bugyi, Csömör, Délegyháza, Diósd, Dunaharaszti, Dunavarsány, Ecser, Ercsi, Etyek, Érd, Gárdony, Gyál, Gyömrő, Gyúró, Halásztelek, Kápolnásnyék, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Martonvásár, Nagytarcsa, Páty, Pázmánd, Perbál, Pettend, Pécel, Pilisvörösvár, Pilisszentlászló, Pusztazámor, Ráckeresztúr, Solymár, Sóskút, Sukoró, Százhalombatta, Szigetszentmiklós, Taksony, Tárnok, Telki, Tordas, Tök, Tököl, Törökbálint, Üröm, Velence, Zsámbék