Beépített kád magasság:

Kád magasság rugalmas, de behatárolt méretek közt változtatható!
Arra vonatkozóan, hogy az egyes kád milyen magasságba állítható, meg kell néhány körülményt vizsgálni.

Először is azt kell eldönteni, hogy alacsony fekvésű, vagy magasabb fekvésű kádat honoráljuk inkább.
Egyik eset sem jelenti feltétlen a kád mélységének kompromisszumát. Vagyis, attól még lehet jó öblös kádunk, amibe rengeteg víz fér amellett, hogy alacsony beépítés módot választunk.
Tehát azzal, hogy alacsony beépítés mellett voksolunk, még nem kell lemondani a fürdőzés örömeiről.
Sőt!
Igazából, minél alacsonyabban történik a kád beépítés, annál inkább élvezhető látványosság is lesz egyben.
A természetesség is ezt diktálja, hiszen a tó vizébe mártózva a talaj szintjén találjuk a víz felületét.
Az sem véletlen, hogy uszodákban az úgynevezett feszített víztükör látványosabb, mint a hagyományos medencében, mélyebben elhelyezkedő víztükör.

Mára már otthonunkban sem csupán a gazdagok kiváltsága a talajszintig süllyesztett kád:

Kád padlószínig sűlyesztve

Azonban ennek kivitelezése megköveteli a gondos tervezési folyamatot, hiszen stabil fogadó hely kell a kád megtartásához.
A födém vagy aljzat kialakítást előre tervezni kell!

Visszatérve a látványban leginkább szív közeli kádmagasságtól, a leggyakoribb kád beépítési magasság a fürdőszoba aljzat burkolatának burkoló lapjainak felszínétől mért 55- 60cm.
A fürdőkád használatakor, minél idősebb az ember, annál inkább kényelmesebbnek érezzük, ha ez a magasság lejjebb van.
Ahhoz, hogy az átlag beépítési magasságtól eltérhessünk, néhány dolgot meg kell tennünk.

A kád lefolyó bűzelzáró szerkezetének magassága ugyan nem látható, mert a kád alján van, de emiatt a szerkezet miatt nem lehet egyszerűen csökkenteni a kád beépítési magasságát.
A bűzelzáró szerkezet általában 13cm magasságot igényel. Ha ezt a magasságot besüllyesztjük az aljzatba, máris lejjebb került a kád magasság. Ennek legtöbbször nem szokott akadálya lenni. Viszont az így elért végleges kád magasság 45-50cm, ami a lefolyó süllyesztésével keletkezik, már erőteljesen növeli a kényelmi érzetünket.

Nem csak idős korban hasznos, ha élünk ezzel a kád beépítés móddal, hanem a kisgyerekek is meghálálják, hiszen önállóbbak tudnak lenni, így számukra is kényelmesebb lesz egy süllyesztett kád használata!


A burkoló oldalakon található írások Bimbó J. Ferenc szellemi tulajdonát képezik. A burkoló oldalak teljes tartama szerzői jogvédelem alatt áll, a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való után közlése, felhasználása kizárólagos engedélyhez kötöttek!   2000-2015 copyright:  burkoló / webdesign: burkoló / seo: burkoló
Burkoló, burkolás kivitelezés az alábbi helyszíneken:

Budapest, I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerület. Buda, Pest, Budapesten
Megyék: Pest megye, és környéke
Városok: Agárd, Alsónémedi, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Bugyi, Csömör, Délegyháza, Diósd, Dunaharaszti, Dunavarsány, Ecser, Ercsi, Etyek, Érd, Gárdony, Gyál, Gyömrő, Gyúró, Halásztelek, Kápolnásnyék, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Martonvásár, Nagytarcsa, Páty, Pázmánd, Perbál, Pettend, Pécel, Pilisvörösvár, Pilisszentlászló, Pusztazámor, Ráckeresztúr, Solymár, Sóskút, Sukoró, Százhalombatta, Szigetszentmiklós, Taksony, Tárnok, Telki, Tordas, Tök, Tököl, Törökbálint, Üröm, Velence, Zsámbék