Épített előfallal szerelt fürdőszoba kád:Kád épített előfal
Épített kád előfal

A kád előfal legpompásabb változata, ha a kád homlokfalát építés útján alakítjuk ki.
A tartósságot messze felülmúlja a vásároltnál az épített változat. Ezen kívűl rengeteg kellemetlen meglepetéstől kíméli meg magát, aki nem a "gyári" kád előlap mellett dönt. Az elvitathatatlan, hogy a kád homlokfalának építésével lehet a legkreatívabb alkotásokat elkészíteni. Ennek köszönhetően, vagyis a kád előfal megjelenésének változatos kivitelezhetőségének köszönhetően, a kádbeépítés és kád előfal építés rendkívűl népszerű a fürdőszoba tulajdonosok körében.
Az épített kád előfal nyújtja a kád legjobb rögzítettségét is.
Tehát a változatos esztétikai megjelenésen túl a kád stabilitásának elérésében is jelentős szerepe van az épített változatnak.

Épített kád előfal anyaga:

A kád előfal építésekor több féle anyag közül válogathatunk.
A falazatot legstabilabban ytong falazóelemmel (5-10cm vastag) lehet elkészíteni, viszont lehet (és néha indokolt is) más erre alkalmas építő lemezeket is használni, például wedi lemezt.
Személy szereint az előbbit prefelálom leginkább, mivel én viszonylag vaskalapos vagyok, már ami a kád mechanikai stabilitását illeti. Az ytong falazó elemmel lehet a legstabilabb beépítési formát eléérni. A kád íves vonalai is könnyedén követhetők alkalmazásukkal. Viszont bonyolultabb alakzatokat vázra szerelt kád alól kihúzható modelleket valóban könnyebb kivitelezni építőlemezzel, és még tisztább körülmények között is lehet az építő lemezzel dolgozni, mégis a szívem a keményebb anyagok felé húz.

Épített kád előlap építése: 

Kád előfal építésekor leginkább akkor fordulhat elő hiba, amikor a kád beépítését nem a burkoló végzi el, hanem a kőműves. Azért fontos, hogy a kád beépítést már a burkoló végezze, mert a kád falazásának ívénél, a kád pereméhez viszonyított mélységénél jelentős szerepe van a burkoló lapok kiosztásának, vastagságának.
A kőműves mit sem törődik ilyesmivel
Ha a mozaik burkoló lapokkal történik a csempézés, akkor a kádnak a falazata pontosan követnie kell a kád peremét. Szélesebb burkolólapoknál viszont a törési pontoknak ugyanarra a helyre kell kerülniük a burkoló lapok fugáival, különben a burkolólapokon nem alakul ki az ív (ehhez többször meg kell vágni a lapokat, burkolatkiosztás). Jó, ha ezeket még a falazás megkezdése előtt megtervezzük.
Ha ennyi nem lenne elég, akkor még az is fontos, hogy a burkoló lapok felületének a perem alatt legalább 2mm-rel beljebb kell lenniük, azért hogy a szilikon feltöltésnél megfelelő tapadási felület jöhessenn létre.
Dugulás minden háztartásba előfordul, éppen ezért a kád falazatába feltétlen ki kell alakítani egy szerelőnyílást, azért, hogy ilyen esetekben ne kelljen bontani a kád előfalat elhárítás érdekében.
Azonban a csempe ajtó beépítése teljesen felesleges kiadás.
Általában a szerelő nyílást nem kell majd kinyitni, éppen ezért nem igaz az a tévhit, mely szerint muszáj felszerelni a kereskedelmi forgalomban lévő, direkt erre alkalmas csempeajtót. Bőven elég, ha a burkoló lapot megerősítik törés ellen például azzal a módszerrel, hogy ráragasztanak a hátuljára a nyílásnak megfelelő méretű másik lapot, és biztosítunk ytongból felfekvő felületet, majd a fuga hézagot szín azonos szilikonnal kitöltve rögzítjük. Ezzel megúszható egy plusz és felesleges kiadás, hisz a csempe ajtó beszerelése egyértelműen nem szükséges. A fentebb leírt csempe ajtó kiváltás épp olyan mechanikai tartást ad, ráadásul a szilikon feltöltést egyik esetben se lehet kikerülni, különben nem fog eltűnni a burkoló lapok felületén a rés.

Épített kád előfal alakzat:

A kád előfal alakzata rendkívűl változatos lehet. Ezt a témát a kád beépítés alakzata oldalon taglalom.
Az alakzat nem feltétlen kell hogy a kád alakjával egyező legyen. Kreatív alkotások készíthetők.
Igazán érdemes egy kis figyelmet szánni a formákra, mivel meghatározó jelleget lehet az alakzatok segítségével adni egy fürdőszobának.

Épített kád előlap burkolat:

A kád előlap burtkolat lesz az, ami valóban látszani fog. Az előlap burkolata adja meg végeredményt.
A kád előfalon a fürdőszoba többi burkolatához illő burkoló lapok bármelyikével elvégezhető a burkolás.
Azonban, ha a környezettől eltérő méretű, színü, anyagú burkoló lapokat használunk, különleges hatást érhetünk el!
A figyelem mindig a kád homlokfalán lévő burkolásra terelődik előszőr, amikor belépünk a fürdőszobába. Ezért érdemes a burkoló lapokkal, játékos figyelem felkeltést eszközölni.
Az eltérő szín kiemeli az egész kádat. Ugyanígy a más, általában kisebb méretű burkoló lapok is ezt teszik. Míg például terméskő használatával igazán egyedi hangulat ébred a fürdőszobában.

kád előfal burkolat természetes kővel 

Épített kád előfal világítás:

Ami feltétlen említésre méltó, hogy a kád előfal alkalmassá tehető világító test elhelyezésére is.
Pompás hangulat teremthető a kád előfal taposó mélyedésébe elhelyezett rejtett led világítással.

kád előfalába rejtett világítás
Kád előlap rejtett led világítással.


A burkoló oldalakon található írások Bimbó J. Ferenc szellemi tulajdonát képezik. A burkoló oldalak teljes tartama szerzõi jogvédelem alatt áll, a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való után közlése, felhasználása kizárólagos engedélyhez kötöttek! 2000-2015 © copyright: burkoló / webdesign: burkoló / seo: burkoló
Burkoló, burkolás kivitelezés az alábbi helyszíneken:

Budapest, I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerület. Buda, Pest, Budapesten
Megyék: Pest megye, és környéke
Városok: Agárd, Alsónémedi, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Bugyi, Csömör, Délegyháza, Diósd, Dunaharaszti, Dunavarsány, Ecser, Ercsi, Etyek, Érd, Gárdony, Gyál, Gyömrő, Gyúró, Halásztelek, Kápolnásnyék, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Martonvásár, Nagytarcsa, Páty, Pázmánd, Perbál, Pettend, Pécel, Pilisvörösvár, Pilisszentlászló, Pusztazámor,  Ráckeresztúr, Solymár, Sóskút, Sukoró,  Százhalombatta, Szigetszentmiklós, Taksony, Tárnok, Telki, Tordas, Tök, Tököl, Törökbálint, Üröm, Velence, Zsámbék