Fürdőszoba burkoló munkák:

Felújítás előtt
Látványterv
Felújított fürdő fotójaTovábbi képek:

      
  Tartalom amiről olvashat:
  • Egy ici pici fürdőszoba
  • Víz elleni szigetelés
  • Beépített kád
  • Épített mosdópult
  • Beépített tükör
  • Épített zuhanyzó
Ahhoz, hogy egy fürdőszoba burkolás tetszetős és tartós legyen, nem árt néhány dologgal tisztában lenni!
Fürdőszoba témakörben ez a cikk azért született, hogy ötleteket és tanácsokat adjon minden olyan látogató számára, akit érdekelhet a fürdőszoba csempézés praktikái.


Íme egy ici-pici fürdőszoba:


Burkoló, mini fürdőszoba burkolásA fürdőszoba tervezésekor az volt a cél, hogy egy családot kiszolgáljon, ugyanakkor tetszetős színfoltja legyen az amúgy kicsi lakásnak. A fürdőszoba burkolás normálméretű burkoló lapokkal történt, viszont a színekkel kombinálva kellemes hatást értünk el.
A beépített kád süllyesztett kivitelben készült ezért a térből is kevesebbet foglal, ráadásul könnyebb ki-belépni belőle. A fürdőszoba beépített kád csempe burkolás a vízórát, főcsapot és a víz osztó-gyűjtőt is hozzáférhetően rejtve láthatatlanná tette. A kád feletti beépített tükör dekor fóliával szafari motívummal lett díszítve, hangulatosabbá téve  a fürdőszoba légkörét. A burkoló lapok éleinek védelmére, takarására eloxált alumínium él védő lett beépítve. Még egy beépített mosdó is helyet kapott, helytakarékos kialakítással.


Összességben elmondható, ha "nem akar az ember táncolni" akkor egy kis fürdőszobában is elfér minden!                                         További fürdőszoba képek ide kattintva található!

Víz elleni szigetelés:


Fürdőszoba burkoló szakembernek a feladata az üzemi víz elleni védelem kialakítása. Ennek hiánya több-kevesebb idő elteltével az alábbiakat okozza: fürdőszoba beázás!
fürdőszoba burkolás vízelleni védelmének hiánya

A fürdőszoba burkolás felöl érkező víz (főleg ha tartós utánpótlása van mint pl.: épített zuhanyzó felöl érkező víznél) a szomszédos határoló falakat átitatva kémiai reakciókat indít el, (salétromosodás) melyet vegyszerkezeléssel, esetleg újra vakolással és persze újra festéssel lehet csak kijavítani. A fürdőszoba csempézést lebontva penészesedés nyomai tárulnak fel. A vakolat javítás, majd az elhagyott fürdőszoba vízszigetelés pótlása után jöhet újból a burkoló. Ezek a helyreállítások jelentős olyan költséggel járnak, amit nem kellene kiadni, nem kellene a bosszúságot elviselni, ha a  fürdőszoba burkoló ragaszkodna a víz elleni szigeteléshez! Egy burkoló tudja, míg egy ügyfél csak tapasztalhatja a fürdőszoba burkolást is károsító hiányosságot.

Beépített kád:


Szinte minden fürdőszoba leglátványosabb eleme a kád. Ahogy belépünk a fürdőszoba ajtón, először a kádat látjuk meg. A fürdőszoba kád előlapja az, ami leginkább feltűnik

Vannak, akik ragaszkodnak a gyári előlaphoz.
Íme, egy gyári előlappal szerelt fürdőszoba kád:

Óriási hátránya, hogy az egész fürdőkád instabil lesz tőle, máshogy mondva nem tudunk úgy belépni egy ilyen fürdőszoba kádba anélkül, hogy ne recsegne, ne mozogna.
Nagyon kellemetlen érzés ez!
Ennek okozója, hogy a homlokfal nem rögzíti, stabilizálja a kád felénk eső peremét, hiszen egy mozdulattal kivehető az előlap. Nem beszélve a résekről, amik a gyártási pontatlanságokból, illesztési hibákból erednek. De van, akinek ezzel együtt ez tetszik.

Persze van olyan fürdőszoba kád, amelyiknek levehető előlapúnak kell lennie. Ilyen az összes olyan kád ami  fúvókával, világítással, valamilyen "kütyüvel" van szerelve. Hozzá kell férni ezekhez a szerkezetek beüzemeléshez és a javításukhoz is egyaránt. Ez a tényező kissé komplikálja az előfal elkészítését. Azonban a végeredmény kárpótol minden fáradságot.

Mivel a burkolás csak fix alapzatra lehetséges, ezért kell egy megfelelően merev,
ugyanakkor a kád alól kihúzható szerkezetet készíteni.
Ezt a vázat legjobb vasból elkészíteni görgőkkel. A festett vázra kell erősíteni a burkolható alapanyagú lapot. Wedi lemez, építő lemez alkalmazásával még a beépített kád ívét is követni lehet. Majd erre a lemezre flexibilis ragasztóval a burkoló minden gond nélkül elvégezheti a burkolás további műveleteit.

Az eredmény? .....Sokan csodálkoznak, hogy így is lehet!A beépített kád előfalazása 5cm vastag ytong falazó elemmel készül. Gond nélkül bármilyen ív elkészíthető, de egyre feltétlenül figyelni kell: az ívet nem csak a kád pereme határozza meg. A burkoló megtervezi a csempe burkolás kiosztását, és ennek megfelelően kell az ytong elemek ív törési pontjait is kialakítani.
Minél kisebb burkoló lapokkal van csempézve, annál ívesebb a kád elő fala.

furdoszoba bepitettkad burkolás elő falazat készítés fürdőszoba bepített kád burkolás mozaik burkoló lapokkal
Burkoló, burkolás fürdőszoba, bepített kád, terméskővel

Burkoló lap helyett természetes kő burkoló lapokkal is készülhet a beépített kád burkolás:

Az eredmény? .....
Mediterrán hangulat a javából!
Beépített kád akkor van jól megépítve, ha használatakor semmilyen recsegés, mozgás nem tapasztalható.
Ezt elérhetjük, ha a boltokban is kapható kád lábak helyett aláfalazunk, és ragasztó habarcsba ültetjük a beépített kádat. Ezzel, teljes fenék felületén alátámasztjuk a beépített kádat, így nem adunk módot a terhelés következményeinek: a recsegésnek, apróbb mozgásoknak.
Ugyan így kell eljárni a oldalfalakat határoló beépített kád szegélyekkel is, vagyis fixen rögzíteni kell.  

Falakat határoló kádszegély és a csempe burkolás vízzáróvá tételéhez használhatunk, előre, a burkoló lap alá helyezett vízvetőt.
Bár.. én nem szeretem alkalmazni, mert tapasztatom szerint:
A  beépített kád szegély negatív élének, fehér színű szaniter szilikonnal való kihúzása nyújtja a legszebb látványt,
illetve biztosítja a legjobb vízzárást.

 Bővebben kádbeépítésről ide kattintva talál információkat!

Ízelítőnek néhány fürdőszoba beépített kád képe, csempe és mozaik burkoló lapokkal:
furdoszoba bepitettkad burkolás mozaik burkoló lapokkal furdoszoba bepitettkad burkolás mozaik burkoló lapokkal furdoszoba bepitettkad fellépővel, peremmel burkolás hosszukás burkoló lapokkal
fürdőszoba bepitett kád burkolás szerelő nyílása láthatatlan, burkoló fürdőszoba bepített kád burkolás vágott burkoló lapokkal fürdőszoba bepített kád burkolás, peremmel, burkoló lapokkal
További beépített kád képek ide kattintva található!

Épített mosdó pult:


Sokszor azt  hallom ügyféltől, hogy nagy helyet foglal az épített mosdó pult ..... 
Máskor meg azt hallom, hogy sokba kerül az épített mosdó pult .....
Ugyanakkor a további mondatokból kiderül, hogy szeretnének venni egy mosdó szekrényt, "helyes kis tükörrel"

Akkor most, mi kerül mennyibe és mi foglal mennyi helyet?
Csak ha összehasonlítjuk a méreteket illetve az árakat, akkor kapunk helytálló kijelentést!

Nos.. vegyük sorba a kérdéseket.

Egy vásárolt mosdó pult mélysége 45- 55 cm között mozog. Persze ha mosdó tál kilóg a mosdó szekrényhez képest, akkor csökkenhet ez a méret. (A normál méretű mosdótál mélysége 45- 50 cm) Na de akkor mi fér a mosdó szekrénybe?
Háziasszonyok jól tudják, szükség van egy fürdőszobában minden olyan helyre, amibe el lehet láthatatlanul tüntetni a háztartás különböző szereit. Ezért praktikus lehet, ha egy épített mosdópult  elnyeli ezeket.
Az épített mosdó mélységének mérete 50-60 cm, vagyis lehet kevesebb, ha a pultból kilóg a mosdótál.
Épített mosdó pult tetejére kényelmesen el lehet helyezni a mindennapokban használatos "piperéket"

Az a pár centiméter különbség, amivel a vásárolt mosdó és szekrénye kisebb az épített mosdó pulthoz képest azt tapasztaltam, hogy nem okozott gondot még a legkisebb fürdőszobában sem. Nem szokásom rábeszélni senkit semmire, maximum a tájékozódásban segíteni, azonban egy-egy épített mosdó megépítése után sosem marad el az ügyfél öröme.
Ráadásul egy  fürdőszoba adott méreteit maximálisan ki lehet használni, gondolok itt nem csak az épített mosdópult mélységére, hanem a szélességére is. Vannak fürdőszobák, ahol mélységre csökkenteni kell, azonban szélességre akár két mosdótálat is el lehet helyezni.
Egy gyermekes családban ki ne találkozna azzal a problémával, hogy sorba kell állni és persze időt vesztünk, míg sorra kerülünk. Reggelenként az időből nem sok van.

Az épített mosdókról többet megtudhat itt!

Az ár:
Minden egyes épített mosdópult más és más beépített anyagokkal készül, azonban az ár a burkoló munkadíj hozzáadásával sem érte el eddig a hasonló nagyságú és " tudású" vásárolt mosdó bútor árát. Így tapasztalatból mondható:
Olcsóbb, ugyan akkor tartósabb és mutatósabb is az épített mosdó pult.

Íme néhány fürdőszaba beépített mosdópult:
fürdőszoba bepített mosdó burkolás a mosdó is burkoló lapokkal fürdőszoba, bepített mosdó sarokban, burkolás, burkoló  fürdőszoba, bepített mosdó kád oldalfalához építve, burkolás, burkoló
fürdőszoba, bepített mosdó rusztikus design, burkolás, burkoló fürdőszoba, bepített mosdó beépített tükörrel, burkolás, burkoló fürdőszoba, bepített mosdó zuhanyzó oldalfalához építve, burkolás, burkoló
További mosdó képek itt találhatók


Az épített mosdópult alsó terét ajtóval el lehet látni, aminek anyaga akár sötétített üveg is lehet, vagy bambuszborítású ajtólap vagy bármi más. A beépített mosdópult ajtó lapját hagyományos módon, kivető pántokkal lehet felszerelni hasonlóan, mint a lapszerelt szekrénybe, csak a felfogató csavarozások különböznek. A csavarok nyomvonalába a csempébe fúrt lyukba fatiplit kell ragasztani, ami be már becsavarható a csavar!
Mosdópult alá polcokat lehet elhelyezni, megnövelve a rakodási felületet.

Beépített tükör:


A fürdőszoba elengedhetetlen kelléke a beépített tükör. Számtalan formában kivitelezhető: téglalap, kocka, kőr, félköríves, ovális, amilyen formát a tükrös  ki tud vágni. Vagyis szinte bármilyen lehet. Egyszerű nyers tükör ára 5000 forint körül van négyzetméterenként, plusz kell a felragasztáshoz egy tubus tükör ragasztó kb: 800 Ft. Tehát nem drága. Minél nagyobb a tükör felülete, annál tágasabbnak tűnik a fürdőszoba. A tükör beépítése esztétikusabb látványt nyújt, mintha az csak a fürdőszoba csempézésére lenne felakasztva. A felső bútorzat (már amennyiben szükség van rá) könnyen variálható a beépített tükör köré, így teljes értékben, fürdőszoba bútor elemeként díszeleghet a beépített tükör. Rejtett megvilágítással még tovább fokozható a látványossága. Dekor fóliával, homokszórással, savmaratással, gravírozással motívumokat találhatunk ki rá, amit egy ügyes kezű tükör megmunkáló szakember minden további nélkül kivitelez.

Ízelítőnek néhány beépített tükör képe:
fürdőszoba burkolás, bepített tükör terméskő burkoló lapokkal körberakva, fürdőszoba, bepített tükör, burkolás, burkoló fürdőszoba, bepített tükör, burkolás, burkoló fürdőszoba, bepített tükör, burkolás, burkoló fürdőszoba, bepített tükör, burkolás, burkoló fürdőszoba, bepített tükör, burkolás, burkoló

Épített zuhanyzó:


Van, aki még készen veszi a zuhany kabint?

Biztos sok pénze van, hiszen egy tényleg jó minőségű zuhanyzókabin vásárlásához mélyen a zsebbe kell nyúlni.
Ráadásul, amikor elkezdjük összeépíteni az elemeket, rá kell döbbennünk, hogy volna mit fejleszteni a "mérnök szakembereknek". Ezért a vásárolt zuhanykabinok ár/érték aránya meglehetősen vitatható. Ráadásul az íves kabinokra jellemző görgös ajtó felfogatások rövid időn belűl felmondják a szolgálatot, így kalkulálni kell a teljes zuhanykabin cserét időszakonként! Érdemes megvizsgálni az épített zuhanyzók költségét!
Egy épített zuhanyzóval valódi minőséget a fürdőszoba igazi látványosságát lehet megteremteni.

fürdőszoba burkolás, épített zuhanyzó, mozaik burkoló lapokkal fürdőszoba, épített zuhanyzó, burkolás, burkoló fürdőszoba, épített zuhanyzó, burkolás, burkoló
fürdőszoba, épített zuhanyzó, burkolás, burkoló fürdőszoba, épített zuhanyzó, burkolás, burkoló fürdőszoba, épített zuhanyzó, burkolás, burkoló

Az épített zuhanyzó kialakításához nem kell nagy  fürdőszoba!

Egy épített zuhanyzó, különböző elemekből áll. Az elemeket külön-külön is meglehet vásárolni és el lehet helyezni, így Azoknak, akik szeretik az extra megjelenést, a falakat  nem csak egyenesen, hanem akár csigavonalban is meg lehet építeni, a pénztárcához lehet igazítani  a leendő épített zuhanyzót.

Kezdjük a szerkezetnél:

1. Zuhanytálca:


Már az aljzatba el kell helyezni  a süllyesztett kivitelű csatorna összefolyót. Beépítésekor elengedhetetlen a precízen beállított magasság, úgy hogy alaposan meg kell tervezni az aljzat lejtéseit.Peremmel vagy akadály mentesen is elkészíthető az épített zuhanyzó tálcája.  A síkban épített, vagyis az akadálymentesen épített zuhany tálcát könnyebb tisztántartani, és rendkívül elegáns esztétikai élményt is nyújt.
Természetesen itt is, mint minden egyes elemnél lehet olcsóbb és extrább változatot is kapni.

Az épített zuhanyzó
vízelvezetése lehetséges- pont vízgyűjtéssel:

- vonal vízgyűjtéssel:


Zuhanytálca burkolás tervezésekor figyelemmel kell lenni arra, hogyan lehet lejtést biztosítani az összefolyó felé.
Pontszerű vízgyűjtéshez, minél kisebb lapokra van szükség, míg a hosszúkás összefolyó alkalmazásakor akár egyetlen lappal is megoldható a megfelelő vízelvezetés.

2. Határoló falak:

Egy sarokba épített zuhanyzó kétoldali fala már adott, a harmadik határoló falat építhetjük vagy helyettesíthetjük üveggel is. Az üvegből készült falak előnye, hogy növelik a tér érzetet. Olyan lesz a zuhanyzó, mintha nem foglalna helyet a fürdőszobában. 
Mind a határoló falakat, mind az épített zuhanyzó bejárati ajtaját is biztonsági üvegből kell készíteni. Kapcsolódásuk lehet kerettel vagy zsanér szerűen,

"látható": fürdőszoba, épített zuhanyzó, burkolás, burkoló   vagy "láthatatlan" módon:  fürdőszoba, épített zuhanyzó, burkolás, burkoló

Fürdőszoba épített zuhanyzó ajtó üvegezése lehet teljesen átlátszó, vagy lehet savmaratott, homokszórt technológiával megmunkált díszes kivitelű is.

Igény szerint bármilyen motívum elkészíthető.

Még a színekkel is kombinálhatunk:

Azoknak, akik szeretik az extra megjelenést, a falakat  nem csak egyenesen, hanem akár csigavonalban is meg lehet építeni,Vállalt burkoló munkák:
Magamról   Bemutatkozáskor mások azt a sablont követik, hogy felsorolják azokat a dolgokat, amik alátámasztják munkájuk hozzáértését.

Ön szerint az elvégzett iskolákból az eddigi munkahelyekből lehet következtetni a burkoló munka során tanúsított precizitásra?

Olyan burkoló vagyok, aki máshogy látja a világot, mint ahogy máshogy állok a burkolás munkákhoz is. Minden egyes burkoló munkát magaménak érezve készítek, így mindig van benne valami többlet az elkészített burkoló alkotásokban, ami elnyeri ügyfeleim tetszését. Állandóan fejlesztem és sokrétűvé teszem burkolás ismereteimet, ezzel is új ötletekkel gazdagítva burkoló munkámat.

Nem iszom, nem dohányzom és a burkolás munkába olyan mélyen belemerülök, hogy sokszor észre sem veszem, hogy már este van.

Bimbó J. Ferenc
06(70) 668 3680
www.burkolo.co.hu


Burkolás árak Személyes felmérést követõen, (ingyenes szolgáltatásunk!)
igények tudatában és a körülmények megismerése után részletes, minden munkafázisra és beépítendõ anyagra kiterjedõ költséget állítunk össze.
Elõzetes burkolás árakról itt tájékozódhat! Burkolás árak

Burkolás segédanyagok Segítség Önnek még burkolat vásárlás elõtt!
Olvashat: burkoló lapok választásához összeszedve néhány jó tanács, és a burkolás munka során alkalmazott alapanyagok, amire még szükség lesz a burkolaton kívül.Burkolás alapanyagok

 
Burkolás képgaléria Burkolás képek segítenek Önnek ötletekhez jutni. Egyedi megoldásokat, burkolat mintákat, elrendezéseket is találhat burkolás képeket összegző oldalunkon!

Burkolás kép galériánkat itt érheti el:
   További burkoló oldalak


A burkoló oldalakon található írások Bimbó J. Ferenc szellemi tulajdonát képezik. A burkoló oldalak teljes tartama szerzõi jogvédelem alatt áll, a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való után közlése, felhasználása kizárólagos engedélyhez kötöttek!   2000-2015 © copyright:  burkoló / webdesign: burkoló / seo: burkoló
Burkoló, burkolás kivitelezés az alábbi helyszíneken:

Budapest, I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XXII. XXIII. kerület. Buda, Pest, Budapesten
Megyék: Pest megye, és környéke
Városok: Agárd, Alsónémedi, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Bugyi, Csömör, Délegyháza, Diósd, Dunaharaszti, Dunavarsány, Ecser, Ercsi, Etyek, Érd, Gárdony, Gyál, Gyömrő, Gyúró,  Halásztelek, Kápolnásnyék, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Martonvásár, Nagytarcsa, Páty, Pázmánd, Perbál, Pettend, Pécel, Pilisvörösvár, Pilisszentlászló, Pusztazámor,  Ráckeresztúr, Solymár, Sóskút, Sukoró, Százhalombatta, Szigetszentmiklós, Taksony, Tárnok, Telki, Tordas, Tök, Tököl, Törökbálint, Üröm, Velence, Zsámbék