burkolás fürdőszobától homlokzatig
Precíz kivitelezéssel vállalok burkoló munkákat:
06 (70) 668-36 80

                    


Bambusz burkolat a fürdőszoba falán

Szerző: Bimbó J. Ferenc

Bambusz mintájú csempe a fürdőszoba burkolás

élménnyel teli lehetőségei.

 

Egy fürdőszoba berendezésének elhelyezése tervezést igénylő feladat. Minden szükséges bútort úgy kell, hogy helyt kapjon az amúgy hosszúkás alapterületű fürdőszoba elrendezésekor, hogy a zsúfoltság gyanúja egyáltalán ne merülhessen fel.
A fürdőszoba bejáratának szemközti oldalára került a kád, amely aszimmetrikus formájával és a beépített kád jellegzetes megjelenésével azonnal oda vonzza a tekintetet. A fürdő kád feletti burkolás hatására a természet költözik ebbe a fürdőszobába. A bambusz mintázatú csempe sokat segít abban, hogy a fürdés alkalmával egy vízparton érezhessük magunkat. Így a burkoló munka, a csempézés megválasztása közelebb hozva a természetet, tágító hatással bír a fürdőszoba terére nézve. Egy kis apróságra szeretném felhívni a figyelmet! A bambusz mintázatú burkoló lapok sorai úgy lettek kialakítva, hogy a mintául szolgáló bambusz egyenesen hullámzó vonalat alkot.
 
Helykihasználás szempontjából a fürdőszoba többi berendezése már szinte adja magát.
A fürdőszoba kis alapterülete miatt szinte kínálkozott a wc elhelyezése közvetlen a kád melletti részhez. A fali wc rejtett öblítőtarállyal, ilyen elrendezésben kényelmes hozzáférést biztosít használatakor. A bambusz burkolat családban kapható mozaik csempe burkolás segítségül hívása pedig egységgé kovácsolja a kád és a wc megjelenését. A beépített kád íves homlokfala szinte kívánja a mozaik burkolat  jelenlétét. A csempézés íves megjelenése szemet gyönyörködtető, és ha még ráadásul ezt az ívességet a fürdőszoba többi részétől eltérő méretű mozaik burkolattal készítjük, akkor ennek a kombinációnak meg lesz a hatása.
A fürdőszoba csempézés különféle méretekből összeállítva, remek játékosságot ad a burkoló munka során. Öröm látni a a tulajdonosokat ahogy elkészül egy ilyen méretekkel is kombinált burkolás, mivel az elégedettségük kiül az arcukra is.
Mozaik burkolatot a fürdőszoba falára!

A bambusz burkolat megválasztása mellett számos látványt növelő megoldás is kivitelezésre került.
A hangulatról a kád felett elhelyezett spot lámpák gondoskodnak. A díszítésül szolgáló álmennyezet íves formában lett megépítve. A gipszkarton íve teljesen megegyezik az alatta elhelyezkedő aszimmetrikus alakzatú káddal.  Ráadásként  a fürdőszoba aljzat burkolás is ennek az ívnek kihangsúlyozásával készült. Egymástól eltérő színű burkoló lapok és az íves burkolatváltás egy újabb remek eszköz a burkoló kezében. Ez a típusú burkolás kialakítás egy kisebb szegletté osztotta a fürdőszoba területét.   

A fürdőszoba berendezései közül a mosógép elhelyezése okozza a legtöbb gondot. Szeretnénk, ha nem foglalna helyet, ugyanakkor, kényelmes hozzáféréssel lehessen használni. Íme, a megoldás:

A mosdó pult még egy kis alapterületű fürdőszobában is  remek álcát nyújt a mosógépnek. Az elől töltős mosógép változatok minden további nélkül besüllyeszthetők egy épített mosdó szerkezetébe. Egyre érdemes figyelemmel lenni!
A mosógép elektromos és vizes csatlakozásai ne a mosógépnek kialakított térbe kerüljenek,  mert ezek a kiállások meggátolják, hogy a mosógépet a falig betolhassuk. A mosdó pult részeként kialakított mosógép eltereli a figyelmet a berendezés helyfoglalásáról.

   
A mosdó pult mosógép fölé nyúló része teljes értékű kényelmes pakolási lehetőséget biztosít a napi használatos piperéknek. A burkoló lapokba süllyesztett tükör bambusztörzset mintázó bordűr segítségével keretbe foglalható.
Gravírozással a tükör felületén is folytatódik a bambusz minta, mint ahogy azoknak a fürdőszobáknak a bemutatása is folytatódik, amely burkoló munkák bambusz burkolat családdal lettek elkészítve.

A bambusz burkolat számos lehetőséget kínál a csempézés alkalmával. Ismerje meg ezeket is!

© 2000-2012 Burkoló | WebDesign: Burkoló | SEO: Burkoló
Copyright © 2012 Burkolás. All Rights Reserved.