Falfülke kialakítás fürdőszobában:

Tartalom amiről ezen az oldalon tájékozódhat:
1. Meglévő falban kialakított falfülke:
2. Falon kívűl kialakított falfülke:

1. Meglévő falban kialakított falfülke:

Olyan egyszerű lehetőséget kínál a belsőépítészet, amely a hasznossága mellett látványosságot is teremt a  helységben. Egyszerű, mert egy falfülke a meglévő falakból tetszőlegesen kialakítható, lehet az akár 10cm körüli  válaszfal. Hasznos, mert a fürdőszobában helytakarékos módon megoldja a piperék kéz közeli elhelyezését.
Látványos, mert már önmagában, mindenféle rejtett világítás nélkül is vonzza a tekintetet.

Egy átlagos fürdőszoba  méretei miatt sokszor jól jön egy kis helynagyobbítás. Az állandó nélkülözhetetlen berendezések mint a kád, a zuhanyzó, a mosdó környékén szükség van a piperék elhelyezésére.
Kevesen gondolnak rá, hogy a füdőszoba vékony válaszfalába kialakított falfülke ugyan úgy, mint a fürdőszoba falára szerelt polc, alkalmas a tisztálkodó szerek, piperék tárolására. Míg a falon kívülre szerelt polc helyet foglal, addig a fürdőszoba falban kialakított polc teljesen "beolvad" a környezetébe. Ez különösen akkor lehet előnyös, ha a rendelkezésre álló tér szűkös, mint például a zuhanyzó kabinban. A besüllyesztett polc, a falfülke nem akadályozza a mozgásban a fürdőzőt.     
Tehát a belsőépítészet egy remek megoldást kínál a fürdőszoba polcok helyettesítésére.

A falfülke minimális mélységéhez elegendő a nyolc centiméter, mivel a mosakodószerek nem igényelnek nagyobb polc mélységet. Ezért a fürdőszoba egyik vékony válaszfalából is kialakítható a falfülke.  

falfülke fürdőszobában     

A falfülke polc jellege mellett, amely a piperék tárolását biztosítja, diszítő funkciót is betölt egy füdőszoba helységben
A falfülke terében elhelyezett üveg polcra bármilyen diszítést szolgáló "csecsebecsét" elhelyezhetünkA falkülkében kialakított rejtett világítással pedig még jobban hangsúlyozni lehet a dísztárgyakat. Emellett az egész fürdőszoba terét hangulatos fénnyel tölti be, ami látványosságban felülmúlhatalan.A falfülke fürdőszoba stílusához igazított, egyéni izlést sugalló építési lehetősége, önmagában is szemetgyönyörködtető látványosságot eredményez.
Boltíves kialakítással a fürdőszoba mediterán stílus jellege még jobban hangsúlyozható.

   

A falfülke burkolatául szolgáló burkoló lapok színe, mintázata, eltérő struktuája segítségével akár spanyolos, görögös mediterán jelleg is készíthető.

 

A fürdőszoba polc mindig jelen van a zuhanyzó, a kád, a mosdó környékén. De még a wc környezetében is szükség van rá. A wc szekezet eltakarása miatt a falban olyan terek jönnek létre amiket ötletesen kihasználhatunk:A tetőtérben lévő fürdőszoba falai számos rejtett falfülke kialakíthatóságot biztosítanak. Csak gondolnunk kell ezekre az elfelejtett helyekre és máris praktikus teret nyerhetünk.

 

2. Falon kívűl kialakított falfülke:

A térrendezés során érdemes átgondolni, sőt tovább gondolni a szükséges megoldásokat.
A fali wc rejtett szerkezetének továbbgondolása olyan polcokat eredményez, amely a szükségesből egyedi látványosságot teremt. 
A falon kívűl, a szerkezetet tovább építve kialakított falfülke, az elvesztett térből hasznos és igényes megoldást eredményez.   

   

Fürdőszoba mosdó környékén is készíthetünk ilyen megoldásokat:

 
A diszítő jelleget a falonkívül kialakított falfülke bukolatának színöszzeállításával is fokozhatjuk:

 

Összegzés:

Fürdőszoba tervezésekor érdemes a belsőépítészet által kínált lehetőségeket kiaknázni!


 

Vállalt burkoló munkák:
Magamról   Bemutatkozáskor mások azt a sablont követik, hogy felsorolják azokat a dolgokat, amik alátámasztják munkájuk hozzáértését.

Ön szerint az elvégzett iskolákból az eddigi munkahelyekből lehet következtetni a burkoló munka során tanúsított precizitásra?

Olyan burkoló vagyok, aki máshogy látja a világot, mint ahogy máshogy állok a burkolás munkákhoz is. Minden egyes burkoló munkát magaménak érezve készítek, így mindig van benne valami többlet az elkészített burkoló alkotásokban, ami elnyeri ügyfeleim tetszését. Állandóan fejlesztem és sokrétűvé teszem burkolás ismereteimet, ezzel is új ötletekkel gazdagítva burkoló munkámat.

Nem iszom, nem dohányzom és a burkolás munkába olyan mélyen belemerülök, hogy sokszor észre sem veszem, hogy már este van.

Bimbó J. Ferenc
06(70) 668 3680
www.burkolo.co.hu


Burkolás árak Személyes felmérést követően, (ingyenes szolgáltatásunk!)
igények tudatában és a körülmények megismerése után részletes, minden munkafázisra és beépítendő anyagra kiterjedő költséget állítunk össze.

Előzetes burkolás árakról itt tájékozódhat! Burkolás árak


Burkolás segédanyagok Személyes felmérést követően, (ingyenes szolgáltatásunk!)
igények tudatában és a körülmények megismerése után részletes, minden munkafázisra és beépítendő anyagra kiterjedő költséget állítunk össze.

Előzetes burkolás árakról itt tájékozódhat: Burkolás árak


 

Burkolás képgaléria Burkolás képek segítenek Önnek ötletekhez jutni. Egyedi megoldásokat, burkolat mintákat, elrendezéseket is találhat burkolás képeket összegző oldalunkon!

Burkolás kép galériánkat itt érheti el:
burkolás képek

   További burkoló oldalak


A burkoló oldalakon található írások Bimbó J. Ferenc szellemi tulajdonát képezik. A burkoló oldalak teljes tartama szerzői jogvédelem alatt áll, a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való után közlése, felhasználása kizárólagos engedélyhez kötöttek!   2000-2015 © copyright:  burkoló / webdesign: burkoló / seo: burkoló
Burkoló, burkolás kivitelezés az alábbi helyszíneken:

Budapest, I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerület. Buda, Pest, Budapesten
Megyék: Pest megye, és környéke
Városok: Agárd, Alsónémedi, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Bugyi, Csömör, Délegyháza, Diósd, Dunaharaszti, Dunavarsány, Ecser, Ercsi, Etyek, Érd, Gárdony, Gyál, Gyömrő, Gyúró, Halásztelek, Kápolnásnyék, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Martonvásár, Nagytarcsa, Páty, Pázmánd, Perbál, Pettend, Pécel, Pilisvörösvár, Pilisszentlászló, Pusztazámor,  Ráckeresztúr, Solymár, Sóskút, Sukoró,  Százhalombatta, Szigetszentmiklós, Taksony, Tárnok, Telki, Tordas, Tök, Tököl, Törökbálint, Üröm, Velence, Zsámbék