Burkoló feladata:
Igen komplex leírni a burkoló munkáját, hiszen napjainkban sok mindent kell megcsinálni még a csempézés és a járó lapok leragasztásán túl.

Egyre többször kérnek az ügyfelek építkezés vagy lakás felújítás közben egyedi, külön az adott helységbe tervezett bútorokat és belső építészeti megoldásokat.
Mivel nagyon fontos, hogy ezek építése és mérete tökéletesen illeszkedjen a körülöttük lévő burkolatokhoz, ezért jó ha a belső térben lévő belsőépítész munkák javát már nem a kőműves végzi.
Általában azért akar egyre több ember egyedi lakberendezést, mert azok az áruk, amik készen kaphatóak az üzletekben, nem felelnek meg az egyedi igényeknek.
Ahhoz, hogy tökéletes összhang tudjon uralkodni a bútor és a burkolat között, szükséges az egyedi tervezés!

Mondhatni, hogy ezeknek az igényeknek a kielégítésesre egy külön iparág jött létre.
Elsősorban itt azokra a bútorkészítőkre célzok, akik miután felmérték az ügyfelek igényeit, megtervezik a bútorokat, majd legyártatják és lapszerelt darabokból a helyszínen össze is szerelik azokat. Ez tényleg egy egyedi, ám legtöbbször drága megoldásnak is számít! Mivel a bútor "készítéssel", összeszereléssel foglalkozó cégek igen jelentős haszonkulccsal dolgoznak! Nem csak ez az oka viszont annak, hogy folyamatosan növekszik az érdeklődés az épített bútorok iránt.
Azon túl, hogy egy épített bútordarab egyedi, már a mintázata is követi a körülötte lévő burkolatok mintáját, amivel elérhető, hogy igazán illeszkedjenek a bútorok a környezetükhöz. Ezeknek az épített bútoroknak a tartóssága is lekörözi a sima, lapra szerelt bútorok tartósságát. Az épített bútorok megalkotásával egy jelentős javulás is tapasztalható a helyiség összképében. Ez pedig az egyik legfontosabb befolyásoló tényezőnek számít a megfelelő enteriőr kialakításában.

Egy jó burkoló tehát azon túl, hogy csempézik és járólapokat ragaszt le, foglalkozik még épített mosdók, és épített konyhabútorok kialakításával is.
Mivel egyre inkább növekszik az érdeklődés a belsőépítészet iránt, így egyre többször készít a burkoló térelválasztó falazatot, üvegtéglával készített falazatot, és egyre többször fordul elő az is, hogy a kádat a homlokfallal építik be.
Ezek megfelelő kivitelezése is a burkoló munkájához tartozik, mivel ezek megalkotásához egy olyan szintű precizitás szükséges, mellyel a kőművesek a legtöbb esetben nem rendelkeznek.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az épített zuhanyzók a fürdőszobákban.
Egy folyamatosan fennálló probléma a lefolyó, és az összefolyó elhelyezése (különösen a beépítés magasságát illetően), így egyre többször a burkolónak a vízszerelési munkákat is el kell tudnia végeznie. A fürdőszoba kád rákötésnél, vagy épp a zuhanytálca összefolyójának magalkotásánál előforduló, más szakmákból adódó hibák miatt, én jobban szeretem ezeket saját magam elvégezni.

Minden összefügg mindennel- szól a mondás, és nincs ez másképp az építőiparban sem, hiszen itt is egymásra épülnek az építőipari szakmák.

Ahhoz, hogy ténylegesen hibátlan és jó legyen a burkolás végeredmény, nélkülözhetetlen a burkoló munkakör kibővítése.
A kiváló burkoló munka eléréshez, tehát folyamatosan növelni kell a burkolók hatáskörét.
A szerteágazó tapasztalat sokat javít a burkoló munkáinkon is, ezáltal más szakmák ismereteit felhasználva olyan késztermékeket hozunk létre, amik sokáig élvezhetőek lesznek, anélkül, hogy bármi probléma is felmerülne velük kapcsolatban!
A burkoló oldalakon található írások Bimbó J. Ferenc szellemi tulajdonát képezik. A burkoló oldalak teljes tartama szerzői jogvédelem alatt áll, a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való után közlése, felhasználása kizárólagos engedélyhez kötöttek!  2000-2015 copyright: burkoló / webdesign: burkoló / seo: burkoló
Burkoló, burkolás kivitelezés az alábbi helyszíneken:

Budapest, I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerület. Buda, Pest, Budapesten
Megyék: Pest megye, és környéke
Városok: Agárd, Alsónémedi, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Bugyi, Csömör, Délegyháza, Diósd, Dunaharaszti, Dunavarsány, Ecser, Ercsi, Etyek, Érd, Gárdony, Gyál, Gyömrő, Gyúró, Halásztelek, Kápolnásnyék, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Martonvásár, Nagytarcsa, Páty, Pázmánd, Perbál, Pettend, Pécel, Pilisvörösvár, Pilisszentlászló, Pusztazámor,  Ráckeresztúr, Solymár, Sóskút, Sukoró, Százhalombatta, Szigetszentmiklós, Taksony, Tárnok, Telki, Tordas, Tök, Tököl, Törökbálint, Üröm, Velence, Zsámbék