Burkolat váltás: 

Burkolat váltásról akkor lehet beszélni, ha két különböző anyagú, méretű vastagságú burkoló lap van egy adott felületen.
Nem csak a burkoló lapok mérete, színei, és anyaga, de a vastagsága is lehet eltérő a burkolat lapoknak egy burkolaton belül abban ez esetben, ha díszítő burkolás mintát készítünk. Ilyenkor ugyanazt a fugát használják a burkolat átvezetésére, mint a burkolat többi részénél is.
 
Leginkább olyan burkolatokról beszélek most, ahol a hidegburkolatot és a meleg burkolatot egyszerre használják, ötvözik.
Dilatációt, vagyis meghatározott rést kell hagyni a kerámia és parketta között, még pedig a faanyagú parketta tágulása miatt. A parketta és kerámia burkoló járólapok között még vastagságbeli különbségek is létre jöhetnek, ebből  és a dilatációból fakadó rést el kell takarni, a magasságbeli különbséget pedig át kell vezetni, hogy a kész burkolatot majd akadálymentesen lehessen használni.

Az, hogy milyen váltás van a burkolatban, az függ a hely adottságaitól, és persze a burkolás készítő fantáziájától is, ezért a burkolatváltónak tudni kell követni a legbonyolultabb nyomvonalat is.
A takarásra kitalált burkolatváltóknak hajlíthatónak kell lenniük.
A piacon már több féle burkolatváltó közül lehet válogatni.

Két nagy csoportra lehet őket bontani, még pedig az elhelyezési módjuk alapján:
vagy amikor a már elkészült burkolatra ragasztjuk rá, vagy amikor hidegburkolat alá ágyazzuk be őket.

Fontos, hogy minden esetben előre egyeztetni kell a burkolat készítőjével, hogy milyen burkolat váltót vegyenek, mert ha véletlen nem megfelelőt választanak, akkor azt nem fogják tudni szépen beépíteni!
Burkolatváltók képeit és beszerzési forrásait a direkt ezzel foglakozó weblapomon találhatják meg! élvédők gyűjteménye
 A burkoló oldalakon található írások Bimbó J. Ferenc szellemi tulajdonát képezik. A burkoló oldalak teljes tartama szerzői jogvédelem alatt áll, a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való után közlése, felhasználása kizárólagos engedélyhez kötöttek!   2000-2015 copyright: burkoló / webdesign: burkoló / seo: burkoló
Burkoló, burkolás kivitelezés az alábbi helyszíneken:

Budapest, I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerület. Buda, Pest, Budapesten
Megyék: Pest megye, és környéke
Városok: Agárd, Alsónémedi, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Bugyi, Csömör, Délegyháza, Diósd, Dunaharaszti, Dunavarsány, Ecser, Ercsi, Etyek, Érd, Gárdony, Gyál, Gyömrő, Gyúró, Halásztelek, Kápolnásnyék, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Martonvásár, Nagytarcsa, Páty, Pázmánd, Perbál, Pettend, Pécel, Pilisvörösvár, Pilisszentlászló, Pusztazámor,  Ráckeresztúr, Solymár, Sóskút, Sukoró,  Százhalombatta, Szigetszentmiklós, Taksony, Tárnok, Telki, Tordas, Tök, Tököl, Törökbálint, Üröm, Velence, Zsámbék