Burkolás minták burkoló szemmel nézve:
Ez az oldal azzal a céllal jött létre, hogy segítse Önt a tájékozódásban, burkolás képek és burkoló információk segítségével!
 
A burkoló munka alkalmával számtalan burkolás minta variációt el lehet készíteni!
 
Nem titkolt szándékom hogy a fantáziáját megmozgassam annak érdekében hogy az emberi kreativitást hasznosítva burkoló lappal olyan felületet készítsünk Önnek is, amely egyedi és persze tetszetős hosszú távon is.
Ezen az oldalon található burkoló munka képek segítenek Önnek, hogy jobban elképzelhesse a saját lakása burkolását.
A burkoló lap számtalan megjelenési formája csak növeli a lehetőségeket, így napról napra újabb és újabb ötleteket találunk ki.
 
Néhány alap burkolás minta:

         Hálóban rakott burkoló lapok a falakkal                 Míg a diagonál burkolás 45°-os szöget zár be a falakkal.
                 párhuzamosan futnak.                           
               burkolás minta 1.kép                                                      burkolás minta 2.kép  

Anyag felhasználás: A háló mintában rakott burkoló lap kevés "selejttel" jár (olyan maradék burkoló lap amit már másra nem lehet használni), mivel a fal szélénél levágott burkoló lapok maradékából a lábazathoz szükséges anyagot le lehet vágni. Még így is az anyag szükséglet kiszámításakor a nettó m² felett kell vásárolni burkoló lapból. 10% terjedt el a köztudatban. Ez azonban sokszor bizonyult többnek a kelleténél. De még mindig jobb többet vásárolni mint utólag rendelni, megvárni míg lesz, majd elmenni érte. Ezek több költséggel és bosszúsággal járnak. Az újabb vásárlásnál már szinte biztos lehet benne hogy más  árnyalatú és méretű (mm különbség) laphoz jut.
A diagonál mintában rakott burkoló lap anyagigénye csak akkor rosszabb a hálóban  rakott burkoló lapénál, ha a burkoló lap felületén valamilyen jellegzetes minta van. A falak találkozásánál levágott sarkok mintái miatt nem minden hova lehet elhelyezni. Ha homogén, nem mintás burkoló lapot ragasztunk diagonál mintába, tapasztalataim szerint még kedvezőbb is az anyag felhasználás, mint ha hálós mintába raknánk.

Összegezve:   Érdemes többet vásárolni burkoló lapokból mint a nettó m², viszont ennek a kiszámítását bízza mindig burkoló szakemberre! Így nem lesz felesleges maradék, vagy nem lesz kevesebb mint amennyi szükséges.   
     
Egy burkolás felületen különbözőképpen vegyíthetjük az alap mintákat.
A minták találkozását akár el is választhatjuk direkt erre a díszítő burkolásra vásárolt burkoló lapokkal, mely méretre és megjelenésre különbözik, de igen jól harmonizál az alap burkoló laphoz.
                                        
              burkolás minta 4.kép
 
Ugyanezt a burkoló lap találkozást elkészíthetjük teljesen más esetleg hulladék anyagokból is. A lényeg a harmónián van, ami alapjában a túlzásokat kerüli, viszont az eltérő szin kombinációt tolerálja. Ez a burkolás mód, ez a mintázat pénztárca kímélő, mivel ezek a dekor elemek igen drágák az alap burkoló laphoz viszonyítva. Későbbiekben még számtalan ilyen pénztárca kímélő díszítő burkolás mintával ismertetem meg!

    burkolás minta 3.kép
Egy nagyobb felületen érvényesülhet ez a minta, mely megtöri az egységes diagonálba rakott burkoló lapok felületét. Kialakíthatunk vele pl.: egy képzeletbeli elhatárolást, módjuk egy ebédlő aljzatát ilyen módon el lehet keríteni.
   
burkolás minta 7.kép

 
A burkoló lap egyhangú síkját így is feldobhatjuk.
A képen látható márvány csíkok nagyobb felületre hálóra ragasztva kerülnek forgalomba.
Változatos mintákhoz kaphatunk alapanyagot, csak jól körbe kell nézni.
 burkolás minta 50.kép

                                    

Nagyobb felületen mutatós ha keretes burkolás mintába tesszük a burkoló lapokat. Leginkább a körbehatárolt rész van diagonál, míg a keret, hálós burkoló mintába téve. Ez a variáció szükséges ha pl. lépcső vagy terasz széle is van a helységben. Így a szélénél egész lapok lesznek és nem kisebb-nagyobb háromszögek. Ez a burkolás minta bármelyik burkoló lappal elkészíthető. A keretet lehet a betéttől eltérő színű vagy más árnyalatú burkoló lappal is kirakni. hangsúlyozva ezt a mintát. Ilyen burkolás képet bemutatok később.
 
                 burkolás minta 50.kép    burkolás minta 50.kép

Tovább variálható a keretes burkolás minta azzal, hogy a keret és a betét találkozását eltérő mintázatú, színű, anyagú dekorcsíkkal díszítjük. A variálásoknál érdemes az anyag vastagságra figyelni! Eltérő vastagság jelentősen megnehezítheti a burkolás munkafolyamatát a ragasztást. Mivel a végeredménynek teljesen sík felületnek kell lennie az egyik alatt vékonyabban a másik alatt vastagabban kell teríteni a burkoló lap ragasztót. Nem lehetetlen kivitelezni, .. tehát nyugodtan varriállják a lapokat egymással! Az eredmény magáért beszél!                                             
 
         burkolás minta 50.kép     A minta találkozása közelebbről:  burkolás minta 50.kép
 
A burkoló lapok sakk minta elrendezésben látványos és hangsúlyos elemként jelenhet meg a fürdőszoba aljzatán és oldalfalán egyaránt. Folyosó, közlekedő burkolás is elképzelhető ezzel a mintázattal. Azonban egyre érdemes figyelni. A vibráló hatása nem elhanyagolható, így az egymáshoz közelítő szín tónusokkal, vagy a színvilág összetételével jelentősen javíthatjuk ezt a nem kívánt hatást.  

        burkolás minta 50.kép  Egy fürdőszoba aljzatán így néz ki: burkolás minta 50.kép   

Halszálka minta

                  burkolás minta 50.kép 


A továbbiak fejlesztés alatt! 

Addig is nézze meg a képeket:


 Szőnyeg minta
  burkolás minta 50.kép    burkolás minta 50.kép  burkolás minta 50.kép  burkolás minta 50.kép
Egy-egy lap megfordítása
  burkolás minta 50.kép  burkolás minta 50.kép

Ennek a burkolás mintának kisebbik burkoló lapja igen drága, darab árban árusítják. Az eredeti burkolás külső megjelenésre alig különböztethető meg a saját de sötétebb árnyalatú burkoló lapjából darabolt kis laptól. Van amin érdemes spórólni!   
  burkolás minta 50.kép  burkolás minta 50.kép
Ezen képen a burkoló lap egyszerű és olcsó gres lapból van. Önmagában végtelenül egyszerü ez a burkoló lap, viszont rendkívül erős felülete van. Garázsok aljzataként kiváló lehet. Ára már 1300Ft/m² áron is megkapható. Megspékelve ezzel a mintával és szín domináns kerttel kiemelve igazán jól mutat.
  burkolás minta 50.kép  burkolás minta 50.kép
Tégla kötés burkolás minta 
  burkolás minta 50.kép  burkolás minta 50.kép

Lehet kocka alaku lappal is tégla kötés burkolás mintát kirakni.
  burkolás minta 50.kép

burkolás minta 50.kép

Soronkénti szinváltás és a narancsos szinvilág mediterrán hangulatot sugároz. A fürdőszoba kiegészítőkkel tovább lehet hangsúlyozni ezt a filinget.
burkolás minta 50.kép burkolás minta 50.kép burkolás minta 50.kép
Lépcsős színváltás burkolás minta
 burkolás minta 50.kép
Egy elegáns fürdőszoba burkolás általánosan használt alap burkoló mintája a lábazati szín dominancia. Érdekes lehet, hogy az alsó sötét szíinvilág  nagyítja a teret!
 burkolás minta 50.kép burkolás minta 50.kép
Felületi színváltás  burkolás minta
 burkolás minta 50.kép

Hangsúlyos színdominancia burkolás minta teszi egyedivé
 burkolás minta 50.kép     burkolás minta 50.kép
Üvegtégla kontra burkoló lap
 burkolás minta 50.kép burkolás minta 50.kép burkolás minta 50.kép  burkolás minta 50.kép

 burkolás minta 50.kép burkolás minta 50.kép  burkolás minta 50.kép
Üvegmozaik kontra burkoló lap
 burkolás minta 50.kép burkolás minta 50.kép

 burkolás minta 50.kép burkolás minta 50.kép
Kő burkoló lap kontra kerámia
 burkolás minta 50.kép burkolás minta 50.kép burkolás minta 50.kép

 burkolás minta 50.kép

 burkolás minta 50.kép


Fejlesztés alatt! Megértését köszönöm.

Vállalt burkoló munkák:
Magamról   Bemutatkozáskor mások azt a sablont követik, hogy felsorolják azokat a dolgokat, amik alátámasztják munkájuk hozzáértését.

Ön szerint az elvégzett iskolákból az eddigi munkahelyekből lehet következtetni a burkoló munka során tanúsított precizitásra?

Olyan burkoló vagyok, aki máshogy látja a világot, mint ahogy máshogy állok a burkolás munkákhoz is. Minden egyes burkoló munkát magaménak érezve készítek, így mindig van benne valami többlet az elkészített burkoló alkotásokban, ami elnyeri ügyfeleim tetszését. Állandóan fejlesztem és sokrétűvé teszem burkolás ismereteimet, ezzel is új ötletekkel gazdagítva burkoló munkámat.

Nem iszom, nem dohányzom és a burkolás munkába olyan mélyen belemerülök, hogy sokszor észre sem veszem, hogy már este van.

Bimbó J. Ferenc
06(70) 668 3680
www.burkolo.co.hu


Burkolás árak Személyes felmérést követően, (ingyenes szolgáltatásunk!)
igények tudatában és a körülmények megismerése után részletes, minden munkafázisra és beépítendő anyagra kiterjedő költséget állítunk össze.

Előzetes burkolás árakról itt tájékozódhat! Burkolás árak


Burkolás segédanyagok Személyes felmérést követően, (ingyenes szolgáltatásunk!)
igények tudatában és a körülmények megismerése után részletes, minden munkafázisra és beépítendő anyagra kiterjedő költséget állítunk össze.

Előzetes burkolás árakról itt tájékozódhat: Burkolás árak


 

Burkolás képgaléria Burkolás képek segítenek Önnek ötletekhez jutni. Egyedi megoldásokat, burkolat mintákat, elrendezéseket is találhat burkolás képeket összegző oldalunkon!

Burkolás kép galériánkat itt érheti el:
   További burkoló oldalak


A burkoló oldalakon található írások Bimbó J. Ferenc szellemi tulajdonát képezik. A burkoló oldalak teljes tartama szerzői jogvédelem alatt áll, a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való után közlése, felhasználása kizárólagos engedélyhez kötöttek!   2000-2015 copyright:; burkoló / webdesign: burkoló / seo: burkoló
Burkoló, burkolás kivitelezés az alábbi helyszíneken:

Budapest, I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerület. Buda, Pest, Budapesten
Megyék: Pest megye, és környéke
Városok: Agárd, Alsónémedi, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Bugyi, Csömör, Délegyháza, Diósd, Dunaharaszti, Dunavarsány, Ecser, Ercsi, Etyek, Érd, Gárdony, Gyál, Gyömrő, Gyúró, Halásztelek, Kápolnásnyék, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Martonvásár, Nagytarcsa, Páty, Pázmánd, Perbál, Pettend, Pécel, Pilisvörösvár, Pilisszentlászló, Pusztazámor,  Ráckeresztúr, Solymár, Sóskút, Sukoró,  Százhalombatta, Szigetszentmiklós, Taksony, Tárnok, Telki, Tordas, Tök, Tököl, Törökbálint, Üröm, Velence, Zsámbék