Beázás terasz burkolaton: 

Jelentős anyagi problémát okozhat, ha beázás van a terasz felől, valószínűleg ezt nem is kell nagyon túl magyaráznom. A terasz felületére érkező csapadék átjutva a burkolás felületén, tovább jut egészen addig, míg megjelenik a terasz alatti helység mennyezetén, vagy oldalfalán. A terasz felöli ázás következményeit kell helyre állítani és persze a kiváltó okokat, megszüntetni. Nos, ez valóban többe kerül mint azt első hallásra gondolná az ember!Miért ázik át a terasz?

A trehány, összecsapott burkoló munka ugyan úgy okozhatja a terasz beázását, mint ahogy a rosszul elvégzett megelőző munkafolyamatok is.

Terasz beázás okai:
Terasz vízszigetelés hiánya vagy helytelen kivitelezése.
A terasz burkolat fuga repedése.
A terasz burkolat dilatációs hibái.
A terasz betonjának burkolat lerakás utáni megmozdulása.
A terasz beton megfelelő lejtésének hiánya.
Burkolás hibák

Abban az esetben, ha egy terasz gondos rétegrenddel van elkészítve, még abban az esetben sem ázhat át, ha a
burkoló munkát végző hibázott is a burkolat lerakásnál.
A terasz betonjától megkövetelhető, hogy akár "csupasz" állapotában se ázzon át. 
A terasz víz behatolás ellenei védelmét nem egy utólagos vízszigeteléssel kellene megcsinálni. Nem csak olcsóbb, de egyben tartósabb megoldás is lehet, ha a beton rétegeibe van kialakítva a vízszigetelés. Ez azt jelenti, hogy:
A terasz betonja mindenesetben:
Két réteg beton és közte precízen összeolvasztott bitumen lemez szigetelésből kell álljon!

A bitumen réteg tartja távol a burkoló lapokon átszivárgó vizet. Amennyiben nincs helység a terasz alatt akkor is érdemes így kialakítani a terasz betont, mert az alulról feláramló nedvesség is kárt tud tenni a terasz burkolásban.
 
A kétrétegű beton elhagyásával a kőműves munka folyamán óriási hibák keletkeznek. Ha helytelenül készült a terasz beton, ebben az esetben marad az a lehetőség, hogy utólag lesz a vízszigetelés megcsinálva.

Mindig csak is kültérre való vízszigetelést szabad használni!
A falcsatlakozásokat és dilatációs réseket mindig, minden esetben még pluszba meg kell erősíteni hajlaterősítő szalaggal is! Az is nagyon fontos, hogy az előírásoknak megfelelően használják a vízszigetelő anyagot, és soha ne térjenek el azoktól.
Egy példa erre:
A szükséges idők betartása, így az előírtaknak megfelelően nem érheti bizonyos ideig nedvesség az elkészített vízszigetelést. Sajnálatos módon nem csak ezekről, de sok egyéb fontos dologról is el szoktak feledkezni a vízszigetelést készítők.

A burkoló oldalakon található írások Bimbó J. Ferenc szellemi tulajdonát képezik. A burkoló oldalak teljes tartama szerzői jogvédelem alatt áll, a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való után közlése, felhasználása kizárólagos engedélyhez kötöttek!   2000-2015 copyright:  burkoló / webdesign: burkoló / seo: burkoló
Burkoló, burkolás kivitelezés az alábbi helyszíneken:

Budapest, I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerület. Buda, Pest, Budapesten
Megyék: Pest megye, és környéke
Városok: Agárd, Alsónémedi, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Bugyi, Csömör, Délegyháza, Diósd, Dunaharaszti, Dunavarsány, Ecser, Ercsi, Etyek, Érd, Gárdony, Gyál, Gyömrő, Gyúró, Halásztelek, Kápolnásnyék, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Martonvásár, Nagytarcsa, Páty, Pázmánd, Perbál, Pettend, Pécel, Pilisvörösvár, Pilisszentlászló, Pusztazámor,  Ráckeresztúr, Solymár, Sóskút, Sukoró,  Százhalombatta, Szigetszentmiklós, Taksony, Tárnok, Telki, Tordas, Tök, Tököl, Törökbálint, Üröm, Velence, Zsámbék